Uitspraak · 28 februari 2023

Nieuwe leiding voor onze kwakkelende gemeente. Zal het gaan helpen?

uitspraak
Loading
/

15 maart dames en heren, dan is het weer zo ver, dan gaat u misschien wel het Borftse gemeentehuis in, dan stemt u op een provinciale partij.

Even tussen u en mij .. RTL wilde een debatprogramma gaan maken, en wilde daar een aantal partijen voor uitnodigen, waaronder JA21 en BBB de boeren burger belangen ofzoiets.
Echter.. de grotere partijen als VVD en noem maar op waren hier fel tegen.
Dus RTL deed poeslief wat hun zeiden en dachten, dan doen we het niet, maar dan zetten we het om in het jasje van Jinek, we naaien er een oor extra aan vast, en noemen het Jinek en het Provinciale Debat.
Nou zelfs daar waren die grote partijen fel op tegen!

Het ging niet zo zeer om WIE of WAT het presenteerde, maar om het feit WIE er uitgenodigd waren..
Het zweet staat de grote partijen blijkbaar op de voorhoofden als … denk ik … met name de BBB wordt uitgenodigd, en ik kan mij dat best nog in denken.
Kijk nu eens naar onze provincie, er zijn in de onze nog heel wat boeren actief, die willen begrijpelijk ook hun zegje doen, en daar is nu deze partij voor opgericht.
Ik snap wel dat die partij door vrij weinig te doen, op best veel stemmen kan wachten, waar ik het ergens ook wel volledig mee eens ben en ook volkomen begrijp.
Kijk op welke partij je ook stemt, ze komen toch nooit echt na wat ze zeggen, dus dat veranderd niks. Maar het idee dat ieder zn eigen partij heeft… ach ja ..
Maar het stomme is dat bij de NPO alle partijen uitgenodigd worden, en daar dan niemand een oproep doet met dingen als “nee dit mag niet” “nee het zweet staat ons op de voorhoofd” “nee we zijn bang voor die partijen” etc.
Heel vreemd. Jammer dat RTL zich hierin zo erg liet kennen, of misschien heel bewust kan ook weer.

Hoe dan ook Piet heeft jarenlang voor de lokale gemeente gewerkt in de wel bekende partij die 1 letter anders is dan BBB, namelijk het huidige BBR dat ooit aan de Bodegraafse kant nog Beter Bodegraven heette en aan de Reeuwijkse kant Reeuwijks belang heette.
Ik weet nog goed dat ik samen met Piet in 2014 voor de toen nog Bodegraafse tak er regelmatig op uit moest om partijposters op te hangen, toen nog groots met de foto van oud gemeenteraadslid Wendy Verkleij erop die momenteel huidig Burgemeester van Noordwijk is.
Ik moet zeggen, er stond wel een statig mens op die foto!
En ach het was leuk, wel vrijwillig en her en der wat plakresten verder, maar het was toen leuk tijdsverdrijf voor mij in ieder geval.
Heb ik ook nog een soort van functie in de politiek gehad… nee dat zal ik niet snel doen, of ja hooguit als razende reporter of als columnist ofzo, maar nee politiek lid, ik heb echt niks met de politiek, vind het maar rare dingen, terug naar de tijd dat er 3 partijen waren … Links, midden en Rechts.


In mijn periode als raadslid voor en in deze gemeente, en dat was nog voordat er een fusie was tussen Bodegraven en Reeuwijk hadden wij een periode dat het gemeentehuis in zo’n slechte staat was dat het na slechts 27 jaar dienst te hebben gedaan tegen de vlakte moest.

Er kwam een plan met moderne uitstraling voor een prachtig nieuw gemeentehuis en goedgekeurd door de gemeente met een gerenommeerde architect als voorman. Misschien was dat toen al te duur bedacht en hadden we toen al meer moeten beknibbelen op de uitgaven. Maar visie voor de lange termijn hebben is een moeilijke materie zullen we maar zeggen. Een koperen dak en een lichte ronding gaven dit nieuwe gebouw cachet. Ik geef dit graag toe, omdat ik het huidige gemeentehuis nog steeds een pracht van een gebouw vind.

Maar waar moesten de raadsvergaderingen en de commissievergaderingen tijdens de opbouw dan plaatsvinden? In die vier jaar heb ik in drie verschillende gebouwen vergaderd waaronder het verlaten gebouw van de Groen van Prinsterer Lhno / Mavo op de plek waar nu de Jumbo staat in het centrum.

En nu in 2023 hebben we in korte tijd drie burgemeesters meegemaakt die van elkaar het bestuursstokje over namen. Niet in vier jaar , maar zelfs in twee jaar heeft dit plaatsgevonden. Zo gebeuren er aparte zaken in onze gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De oude burgemeester, zijn tijdelijke vervanger en de nieuwe burgemeester waren gebroederlijk samen op de nieuwjaarsreceptie in De Brug in Reeuwijk. Een opmerkelijk gemoedelijke avond was het daar.

Laten we hoop putten uit de samenwerking en de verbinding bij deze uitoefenaren van hun bestuurlijke functie. Dat samenwerken wensen wij alle raadsleden,commissieleden en de wethouders toe om zonder elkaar in de haren te vliegen eens met deugdelijke plannen te komen voor een afwenden van een faillissement voor deze fusiegemeente.

Het gedoe aangaande het Evertshuis is een slechte start bij het samen oplossen van de gemeentelijke financiën. In open overleg zullen onze bestuurders door moeten denken en praten tot er consensus ontstaat en niet dat we nog drie jaar allerlei verslagen van gerollebol moeten gaan lezen in de media. Want, ik wil maar zeggen dat na de start met de nieuwe coalitie er alweer een jaar voorbij is.

Ontdek meer van De Muziek Experts

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

  • https://qxjr001.digiplay.nl/stream/9160/stream/1/