Beach Boys special

De Muziek Experts presents … The Beach Boys special!
Uitgezonden op 28 maart 2023 live op BR6(.nl)

DE MUZIEK-EXPERTS BAS EN PIET UITZENDING 436 11-04-2023


1. THE BEACH BOYS – Sloop John B
De enige nummer 1 van The Beach Boys in de Nederlandse Top-40. Sloop John B.
Daarom begonnen we met deze grote hit voor The Beach Boys.


CULTUUR Het is weer lente, dus laten we die goed beginnen met een Beach Boys Special!
UITSPRAAK
De lente is begonnen, blijven we nu positief? Niet als het aan het streek OV ligt!
CO-ORIGINELE
God is de enige die het weet,,, hoewel wij weten hoe een goede muziek het is die we draaien, origineel met en cover zonder instrumenten…
HITMIX
Good Barbara, only knows that she wants to surf in Kokomo near USA? Zoals gezegd een Beach Boys special , laten we direct verder gaan!


2. ORIGINELE – THE BEACH BOYS – God Only Knows
Het meest gedraaide en meest gewaardeerde nummer van The Beach Boys is tegenwoordig God Only Knows.

Dit natuurlijk vanwege de samensmelting van hun fenomenale zangkwaliteiten en de melodie.

Het religieuze karakter maakt dit lied geschikt om te laten horen bij tal van gebeurtenissen, maar ook natuurlijk gewoon fijn binnenshuis.

Naast het origineel laten wij u nu ook een heel mooie cover horen van en door een ander fenomeen in de muziek: Pentatonix, het Amerikaanse collectief met vijf heel goede stemmen neemt u ook mee in dit mooie lied; God Only Knows.
3. CO-ORIGINELE – PENTATONIX – God only knows


CULTUUR – Eindelijk het is weer lente..
In de ogen van de tandarts assistente zou Peter de Koning dan gaan zingen..

Eindelijk het is weer lente,
Eindelijk het zonnetje schijnt weer
Eindelijk we mogen weer naar buiten
Eindelijk het wordt weer warmer
Eindelijk .. het wordt veel te warm
En Eindelijk .. het regent ook soms nog

Pff kunnen we die lente niet afschaffen?  Alsmaar dat zonnige zoetsappige weer blegh en dan ook nog her en der kans op een regenbui , daar zit toch niemand op te wachten?? 

Nouuuuuu, ik denk dat veel mensen wel weer blij zijn dat het weer iets warmer lijkt te worden, dat het zonnetje weer schijnt en tja die regenbuien her en der die moeten we maar voor lief nemen want zonder die buitjes zou ons nederige landje zomaar eens uit kunnen drogen, en nee meneer, mevrouw en alles wat daar tussen zit, nee dat wilt u zeker niet!

Nee mensen laten we genieten van wat we krijgen, het weer is tenslotte nog altijd gratis.

Lente de meteorologische dag dat het lente wordt doet mij nog altijd denken aan mijn opa van vaders kant, die was namelijk heel vrolijk altijd jarig op die dag 21 maart!

Of hij er zelf echt heel vrolijk van werd dat weet ik niet, dat heb ik m nooit gevraagd.

En mensen met die lente nu in spe, draaien uw muziek experts ook mee, want deze week een special van de strand jongens.. eh ja Hmz, in het Nederlands vertaald klinkt het dan weer nergens naar , 1uur lang enkel en alleen muziek van de beach boys, want o wat maakte zij een prachtige muziek, en dan doel ik niet enkel en alleen op “bar bar bar bar-bara-ann” of zoals de Nederlandse wc papier fabrikant er hun eigen versie van maakte met pa-pa-pa-pa-age.

Dat is het nadeel bij zovele van die bekendere bands en artiesten dat vaak maar een selecte groep nummers blijft hangen en de minder bekende en minder vaak gedraaide nummers zowat nooit voorkomen in het geheugen, maar daar zijn wij als uw muziek experts dan weer goed voor want wij brengen u ook die verborgen pareltjes waar u nog niks van wist maar die na deze uitzending voor altijd in uw hoofd blijven hangen!

De komende tijd zal er allicht nog wel een special volgen, en mocht u nu zelf een suggestie hebben voor een special uitzending dan zien wij uw bericht graag tegemoet via onze website demuziekexperts.nl , met als side Note dat we al reeds een Beatles en ELO special achter de rug hebben, die ook na te lezen zijn op onze website demuziekexperts.nl je kan het niet vaak genoeg zeggen.

Tevens zal er op 9 mei dit mooie jaar ook nog een Eurovisie songfestival special volgen met oude en nieuwe toppers, ook daar zijn uw suggesties weer voor welkom, wist u al dat dat kan via onze website demuziekexperts.nl, nee?? Nou bij deze dan weet u het nu.

Last but not least, Laten we allemaal genieten van deze lente prachtig mooi begonnen met de beach boys special bij uw Muziek Experts, live op uw lokale omroep BR6.

Nog een fijne avond en veel luister plezier toegewenst!


4.BAS – THE BEACH BOYS – Surfin U.S.A.
1963, van het gelijknamige album met als B kant Shut Down, het nummer is zoals het zelf al zegt Surf/poprock, het nummer is geschreven door bandlid Brian Wilson en Chuck Berry


Getekend Loesje: Burgerschapsvorming, Gaan we elkaar nu in de klas ook uitschelden via de voorzitter?


5.BAS – THE BEACH BOYS – Kokomo
1988, van het album cocktail, geschreven door John Phillips, Scott McKenzie, Mike Love en Terry Melcher, ik vraag me altijd af hoe je met meer dan 1 persoon echt een lied kan schrijven, maar 4 man voor 1 lied lijkt best veel, het lied gaat over Kokomo een niet bestaande plaats gebaseerd op de Caraïbische eilanden


6. THE BEACH BOYS – Student Demonstration Time
Nr. 21 in 1971. Maar interessanter is de aanleiding voor deze zeldzame politiek geladen tekst in dit Student Demonstration Time. De oorlog in Vietnam die tot hevige protesten leidde in de VS. Er kwamen 50.000 American Boy Soldiers om toen. Vandaar ook de felle stijl van dit lied.


7.THE BEACH BOYS – Help me Rhonda
Help Me Rhonda, een snel en lekker pophitje, uit hun begin in 1965 wat het tot de 27e plaats in de hietpreet bracht en een origineel liefdesliedje is


PIETS UITSPRAAK – de Lente begint, maar wanneer stoppen die verrekte stakingen nu eens?
U weet het misschien wel, ik reis elke werkdag met het OV, en als alles gewoon vlekkeloos verloopt is dat opzich geen probleem voor mij, En ja natuurlijk ik weet dat ik in plaats van in een uur ook in ongeveer 25 minuten op mijn werkplek kan zijn, maar dat is even niet anders en het gaat al jaren prima zo. Vooral de tijd dat ik in Den Haag woonde was het eigenlijk de beste oplossing om elders te komen, want met de auto door de grote stad is zeker geen pretje en daar is bewijs genoeg voor. 

Ik had in Bodegraven over het algemeen nooit last van problemen als ik met het ov reisde, hooguit een trein of bus die vertraagd was , en ja dat is jammer als je ergens op tijd moet zijn maar dat is dan niet anders.

Momenteel woon ik in het Gooi in de fijne maar vooral rustige en groene plaats Huizen, en over het algemeen is het ook hier, als alles tijd gaat het prima, maar er is 1 kleine maar , een soort van kanttekening die iedereen de laatste tijd wel heeft meegekregen… namelijk dat het volledige streekvervoer landelijk al meermaals achtereenvolgend staakt!!!!

Staken om een betere CAO , over het algemeen is een betere CAO ieders goed recht, en zouden ze dan 1x staken dan zeg ik nog Ja ik begrijp waarom ze staken, prima zo! Dan steun je ze nog, maar even serieus ik ben gewoon de tel kwijt van hoe vaak er nu al gestaakt is. Ik zou denken als ik na 1, 2 misschien 3x staken nog niks heb bereikt, dat ik dan een andere manier ga vinden om een betere CAO te krijgen, en om eerlijk te zijn, het gaat vooral om het geld..

Nee ik ben nog een keer heel eerlijk want naar mijn idee en dat idee delen vele reizigers met mij, is de reiziger de dupe en schiet niemand er echt wat mee op… En!!! de ov medewerkers die op zulke dagen niet staken en dus wel gewoon aanwezig zijn die komen met al die stress van op tijd zijn etc te zitten , die zijn dus ook niet echt te genieten.

Ik zat vanmorgen nog in een bus met zo’n persoon, ze stopt bij een halte, er stapt iemand in, een ander persoon komt iets trager aangelopen , deur gaat dicht, persoon klopt nog netjes op de deur en krijgt een nee van de chauffeuse, en even later komt deze chauffeuse een fietser tegemoet, gaat ze opdringerig lopen toeteren dat ze er niet langs kan, iets dat geduld heet, en deze chauffeuse had de leeftijd van pensioen volgens mij ook al bereikt, afvoeren en zelf maar eens met de bus laten reizen, kijken hoe zei t zou vinden als dit soort acties tegen haar ondernomen wordt.

Nee over het algemeen ben ik best tevree met het oveee, maar als je na zo vaak staken nog geen akkoord bereikt hebt , ga dan even bij jezelf na of het wel het effect bereikt wat je wil bereiken en of je het niet beter op een andere manier kan oplossen met iets minder schade.

Last but not least l, dat doet mij denken aan een campagne van het OV, dat ze de mensen over wilde halen om maar met het ov te gaan en niet met de auto want met het ov was het veel beter voor het milieu en het ov bracht je ook waar je maar wilde… ik kan mij best indenken dat met al de stakingen de mensen die door deze campagne dan maar met het ov zijn gaan reizen, nu net zo hard weer met de auto gaan want die auto is toch iets betrouwbaarder en heeft geen stakingen, rijd op tijd en stopt niet zomaar onverwacht halverwege de rit om weer om te keren als leeg vervoermiddel.

Leve het OV … o neeeeee!!!!


8.BAS THE BEACH BOYS – Barbara Ann
In 1961 kwam het origineel van dit nummer uit gezongen door The Regents, 5 jaar later coverde de Beach Boys het nummer als enige single van hun tiende studioalbum Beach Boys’ Party! Het nummer gaat over tienerverlangen en geniet tot op de dag van vandaag nog steeds veel bekendheid en populariteit evenals beide Bands die het zingen!


Taalvoutje Bedankt…


9.BAS – THE BEACH BOYS – Good Vibrations
Good vibrations of goede vi-brrrrrrrr-attttttieeeesssss is uitgebracht op 10 oktober 1966 en werd als single uitgegeven op de B kant van deze single staat de instrumentale compositie Let’s go away for a while ‘ dat ook deel uitmaakte van het album Pet Sounds uit 1966. Zanger, schrijver en producer Brian Wilson hoorde in ‘66 het Beatles album Rubber Soul en werd daardoor geïnspireerd tot het schrijven van de muziek op het album Pet Sounds. In het lied Good vibrations dat in eerste instantie Good Vibe zou heten wordt een jongen beschreven die smoorverliefd is op een meisje. De Vibrations en Excitations, die beschreven worden zijn in deze gevoelens, de atmosfeer en stemming voor de term die in de jaren ‘60 werd gebezigd onder Amerikaanse Hippies.


10.CABARET: JOCHEM MYJER – Zin in de Lente
Echte cabaret nee, maar wel passend bij de Lente … we leiden m in met Jochem M.!


11. THE BEACH BOYS – Then I kissed her
Song geschreven door de legendarische popproducer Phil Spector. En..de tweede grote hit van deze Strandjongens die met dit Then I Kissed Her het tot de derde plaats in Nederland schopte.


12. [extra] THE BEACH BOYS – I can hear music
Haalde zelfs nog de vierde plaats in Nederland en gaat over de muziek die je gelukkig kan maken. I Can Hear Music.

  • https://qxjr001.digiplay.nl/stream/9160/stream/1/