Uitspraak · 25 april 2023

Wat te doen in de vrije tijd en tijden die er aan komen?

25 april … het is nu of bijna mei vakantie de koningsspelen zijn vorige week al geweest, en over 2 dagen is het koningsdag, een dag waarop de koning en zijn familie weer zat te doen hebben wat ze eigenlijk totaal niet willen doen, maar ja het is een jaarlijkse verplichting, van koekhappen en zaklopen tot aanhoren hoe een bepaalde plaats groot geworden is en hoe groots de plaatsgenoten daar op zijn. Ach ja het is een soort van versneld cultuur snuiven moet je maar denken.

Dat versnelde cultuur snuiven, kunt u onversneld, dus langzaam of langzameraan doen als u vakantie heeft, bijvoorbeeld nu in de mei vakantie, of in de zomer, kunt u gewoon de auto of het OV instappen en eens naar een willekeurige plaats gaan, dan kan je volledig gescript wat activiteiten gaan doen, of wat panden bezoeken die met de historie van die plaats van doen hebben…

Maar je kan ook de wat avontuurlijke weg bewandelen, door bijvoorbeeld aan een lokale voorbijganger te vragen, wat deze plaats zo speciaal maakt, in Bodegraven kan men dan bijvoorbeeld zoiets verwachten als een onderwerp over “Kaasdorp aan de Rijn”, met het “Kaasmuseum” , in Reeuwijk kan dit bijvoorbeeld “de Reeuwijkse plassen” zijn, of in de gemeente, de Wiericke Schans”, er zijn tal van prachtige locaties waar men heen kan voor vermaak, en ook onvoorbereid kan er een heel leuk dagje van gemaakt worden. Dus mocht u nog eens op pad willen, maar niks weten… sla uw slag met deze tips.


Dit willen we allemaal wel, of de meesten onder ons, op vakantie. Al is het maar een paar dagen of een week. Op de camping, op een festival, in een huisje of hotel.

Maarre…wat is het duur allemaal geworden. Net als de supermarkten. Dus , als je dit nog wilt, dan moet je sparen en geld als water durven uitgeven in een paar dagen. Want de meeste mensen gaan niet alleen. Die nemens een partner mee en soms wat kinderen. Je kunt als stel met een ander stel op stap gaan. Dan valt er nog wel eens wat samen te doen en dat scheelt wel eens wat pecunia bij entrees of samen eten inkopen.

Als ik lees dat je een bemiddelde veertiger moet zijn om alleen maar naar het een paar dagen durende Lowlands Festival wilt gaan, dan stel ik voor om her thuis zo leuk mogelijk te maken.

Je betaalt 250 euri , als je geluk hebt bij het online aanschaffen van zo’n ticket, dan nog 100 euri voor een krampeerplekkie, en dan nog alle te dure consumpties op het festivalterrein. Loop je zo naar de 500 euro voor wat muziek luisteren. Een hotel boeken gaat ook snel in de papieren lopen.

In het buitenland rekent men vaak alleen de kamer en niet de twee personen die de Nederlandse hotelliers apart beprijzen , vooal als je met zijn tweeën te bedde wilt gaan tussen de drukke uitstapjes door.

Het komt er wel op neer dat je bij de reisbureaus vaak het goedkoopste uit bent om er uit te gaan. Je ziet een compleet pakket met reis, reisduur en accomodatie voor maar één prijs. Effe wachte op een vliegveld is echt wel om doorheen te komen en zo gaan we nog steeds en masse met die vliegtuigen naar vooral de warmte. Denk er voor uzelf over na wat het beste is Veel plezier voor iedereen en gooi niets onnodig weg in de natuur.

Ontdek meer van De Muziek Experts

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

  • https://qxjr001.digiplay.nl/stream/9160/stream/1/