Uitspraak · 21 februari 2023

Wat is nog zonder achterdocht te lezen in de pers, de krant, het web?

Ik krijg regelmatig van die youtube video’s van vage kanalen die dan beweren dat de NOS niet de waarheid spreekt, of dat de RTL alleen maar roddel en achterklap rond smijt. Ik denk dan direct bij mijzelf… Ga jij zelf eens voor goede en normale nieuwsgaring zorgen, en dan bedoel ik geen alternatief nieuws, maar gewoon het nieuws dat NOS ook brengt, maar dan op jouw zogenaamd betere manier … ik denk dat veel van die klagende mensen het in hun broek doen als ze er echt aan moeten staan om het altijd maar klagende volk te moeten voorzien in belangrijk nieuws.. want wat is nu belangrijk nieuws… en hoe meld je het nieuws zodat iedere zot het zal nemen zoals het bedoeld is… Ja sorry , ik noem vooral geen namen, maar er zijn mensen die echt op alles azijn en zuur weten te leggen en alles zo kunnen verdraaien dat zelfs een hartje of een kus emoticon nog als aanranding wordt gezien.

Ik zeg niet dat ik pro NOS of RTL of welke andere nieuwsgaring dienst ben, ik mix een beetje tussen alles in, en als ik denk,, wat is dit voor onzin, dan kijk je wat een ander nieuws bureau meld, en als die hetzelfde brengt, dan mag ik toch hopen dat je dat wel als waarheid aan mag nemen.. of moeten eerst 100 nieuwsbureaus hetzelfde zeggen voor het pas als echt en geloofwaardig aangezien kan worden??? Kijk dat is pas kant en klare onzin.
Nee mensen, als je het nieuws niet wil geloven, en verder geen moeite wil doen om wat dan ook te geloven en enkel je eigen dingen gelooft.. dan wens ik je heel veel succes en plezier in je eigen wereld… maar val mij daar dan niet mee lastig op welke manier dan ook! AMEN!


Er zijn mensen die het leuk schijnen te vinden om te verkondigen, zonder enige onderbouwing in de meeste gevallen,dat de pers alleen maar leugens verspreidt en ook nog onder de knoet zit van de mensen die de regering overeind houden voor alleen hun eigen doelen als onderdrukking en rijkdom vergaren. Maar wat heb je daar nu aan om alles wat je denkt ook meteen in de maffe pers te mieteren, want als je het alleen maar over de leugens in de pers hebt, zijn jouw beschuldigingen dan wel waar of de moeite waard?

Een filosoof stelt dat vrijheid van meningsuiting in een samenleving onmisbaar is. Maar meningen hebben de neiging te verworden tot geloofsbekentenissen en waansystemen. Zo denken burgers dat ze niet alleen reageren maar gelijk een geloofsbekentenis hebben afgegeven.

Als je terug gaat nuanceren word je al snel tot leugenaar gereduceerd. Ik kan hier wel beweren dat velen onder ons in hun eigen tijden van paranoia leven zonder te beseffen dat ze eenlingen zijn. Want als jouw gebazel in de pers komt is die paranoia-belever alleen maar blij dat hij of zij gehoord wordt. Wat je ermee bereikt is dan dit enige. Nu maar hopen dat het zo blijft, dan niet velen in de waan meegaan gaan, want dan hebben we te maken met te veel vijanden. En dat loopt zo uit in een dictatuur. Dus, gewone denkers en mensen met goede kennisachtergronden zijn en blijven nodig om de domheid te blijven weerstaan.

Ontdek meer van De Muziek Experts

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

  • https://qxjr001.digiplay.nl/stream/9160/stream/1/