Uitspraak · 28 maart 2023

De lente begint, maar wanneer stoppen die verrekte stakingen nu eens?

U weet het misschien wel, ik reis elke werkdag met het OV, en als alles gewoon vlekkeloos verloopt is dat opzich geen probleem voor mij, En ja natuurlijk ik weet dat ik in plaats van in een uur ook in ongeveer 25 minuten op mijn werkplek kan zijn, maar dat is even niet anders en het gaat al jaren prima zo. Vooral de tijd dat ik in Den Haag woonde was het eigenlijk de beste oplossing om elders te komen, want met de auto door de grote stad is zeker geen pretje en daar is bewijs genoeg voor. 

Ik had in Bodegraven over het algemeen nooit last van problemen als ik met het ov reisde, hooguit een trein of bus die vertraagd was , en ja dat is jammer als je ergens op tijd moet zijn maar dat is dan niet anders.

Momenteel woon ik in het Gooi in de fijne maar vooral rustige en groene plaats Huizen, en over het algemeen is het ook hier, als alles tijd gaat het prima, maar er is 1 kleine maar , een soort van kanttekening die iedereen de laatste tijd wel heeft meegekregen… namelijk dat het volledige streekvervoer landelijk al meermaals achtereenvolgend staakt!!!!

Staken om een betere CAO , over het algemeen is een betere CAO ieders goed recht, en zouden ze dan 1x staken dan zeg ik nog Ja ik begrijp waarom ze staken, prima zo! Dan steun je ze nog, maar even serieus ik ben gewoon de tel kwijt van hoe vaak er nu al gestaakt is. Ik zou denken als ik na 1, 2 misschien 3x staken nog niks heb bereikt, dat ik dan een andere manier ga vinden om een betere CAO te krijgen, en om eerlijk te zijn, het gaat vooral om het geld..

Nee ik ben nog een keer heel eerlijk want naar mijn idee en dat idee delen vele reizigers met mij, is de reiziger de dupe en schiet niemand er echt wat mee op… En!!! de ov medewerkers die op zulke dagen niet staken en dus wel gewoon aanwezig zijn die komen met al die stress van op tijd zijn etc te zitten , die zijn dus ook niet echt te genieten.

Ik zat vanmorgen nog in een bus met zo’n persoon, ze stopt bij een halte, er stapt iemand in, een ander persoon komt iets trager aangelopen , deur gaat dicht, persoon klopt nog netjes op de deur en krijgt een nee van de chauffeuse, en even later komt deze chauffeuse een fietser tegemoet, gaat ze opdringerig lopen toeteren dat ze er niet langs kan, iets dat geduld heet, en deze chauffeuse had de leeftijd van pensioen volgens mij ook al bereikt, afvoeren en zelf maar eens met de bus laten reizen, kijken hoe zei t zou vinden als dit soort acties tegen haar ondernomen wordt.

Nee over het algemeen ben ik best tevree met het oveee, maar als je na zo vaak staken nog geen akkoord bereikt hebt , ga dan even bij jezelf na of het wel het effect bereikt wat je wil bereiken en of je het niet beter op een andere manier kan oplossen met iets minder schade.

Last but not least l, dat doet mij denken aan een campagne van het OV, dat ze de mensen over wilde halen om maar met het ov te gaan en niet met de auto want met het ov was het veel beter voor het milieu en het ov bracht je ook waar je maar wilde… ik kan mij best indenken dat met al de stakingen de mensen die door deze campagne dan maar met het ov zijn gaan reizen, nu net zo hard weer met de auto gaan want die auto is toch iets betrouwbaarder en heeft geen stakingen, rijd op tijd en stopt niet zomaar onverwacht halverwege de rit om weer om te keren als leeg vervoermiddel.

Leve het OV … o neeeeee!!!!

Ontdek meer van De Muziek Experts

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

  • https://qxjr001.digiplay.nl/stream/9160/stream/1/