De Muziek Experts

Over..

Wij zijn de Muziek Experts.

Uitspraak van Piet de ROOIJ EN BAS VAN ZETTEN

BAS VAN ZETTEN

Ik ben Bas van Zetten, dertiger, en voel mij nog als een gemiddelde “jongere” speels, vol met humor en kan niet stilzitten!

Ik ben afgestudeerd als verkoopspecialist, maar heb ondertussen alle functies bekleed tussen verkoopmedewerker en assistent manager.
Tevens ben ik bezig om een carrièreswitch te maken richting de maatschappelijke zorg.

Ik ben geboren en getogen in Bodegraven en heb daar 26 jaar gewoond. Sinds 2017 woon ik in Den Haag mede door werk en relatie. Ik woon samen met mijn vriend en kat.
Mijn hobby is alles wat met radio, webdesign of media te maken heeft.

Bas is sinds 2006 werkzaam voor de lokale omroep genaamd “BR6” en heeft vrijwel elke functie al bekleed, van programmamaker, ondersteunend techneut, co host, producer, tot aan eventmanager, staf medewerker en audio vormgever.
Tussen 2007 en 2009 maakte hij het jongerenprogramma “The Eighter Party”.
Sinds 2009 tijdelijk en officieel vanaf 2012 maken Piet en Bas het programma de Muziek Experts.
Sinds 2016 maakt Bas zijn eigen “welkom thuis” programma “Bas On Air”.
Ook heeft hij tussen 2016 en eind 2018 gewerkt voor Den Haag FM, hier was hij techneut en later ook presentator voor “De Goede Zaak” waarin Maatschappelijk betrokken ondernemers geïnterviewd worden.

Bas houdt van heel veel soorten muziek, van Giovanca tot Nightwish en van The Andrews Sisters tot aan De Kraaien.
Bas heeft een, zeker in vergelijking met Piet, klein maar fijne CD- en vinyl verzameling.
Helaas ligt het regelmatig stof te happen in een opbergkast.
Bas zorgt vaak voor de wat nieuwe, maar ook alternatieve en soms oer oude muziek uit de jaren 1920 tot 1950.


PIET DE ROOIJ

Ik ben Piet de Rooij, zestiger, maar nog jong van geest.
Ik ben oud-docent Nederlands en aardrijkskunde en was dit o.a. voor de ter ziele gegane Antonius College in onze gemeente.

Ik woon samen met mijn vrouw en heb drie volwassen prachtige dochters.

Mijn hobby’s zijn op de eerste, tweede en derde plaats toch echt wel muziek!!, maar ook het voetbal en op zijn tijd wat boeken lezen interesseren mij erg.

Piet is al enkele decennia bezig voor de lokale omroep, heden ten dage te noemen “BR6”, met het voor de luisteraar uitkiezen van mooie muziek en het uitspreken van eigen columns over wat hem en de mensheid bezighoudt.

Piet houdt vooral van symfo(nische) rock, maar omarmt ook via zijn ENORME singles verzameling de sixties en veel Nederlandstalige pareltjes uit dat verre verleden.

Een mix van humor en ernst probeert hij in zowel de gepresenteerde muziek als in de teksten samen te laten gaan.


DE MUZIEK EXPER(T)S

Het programma-idee van de Muziek Experts is gestart in de zomer van 2009.
In die tijd bestond het programma “Schaduw achter de Muur” nog waar Piet onderdeel van was.
Rond mei/juni ging Piets wederhelft in dat programma met vakantie en ontstond er een zomerstop, normaal is dat een paar weken, maar dit was iets langer, waardoor er een groot gat ontstond in de programmering.

Door dat grote gat kwamen Piet en Bas op het idee om dit op te vullen met een eigen ontworpen en tijdelijk programma-idee.
Toen al onder de noemer De Muziek Experts.
Maar omdat Bas nog niet rijk genoeg bleek te zijn om een Hollandse voice-over in te schakelen voor de programma vormgeving, is de naam omgevormd tot TME .. ook wel “The Music Experts” waarin al sindsdien het uitspreken van Experts een ware hel blijkt te zijn voor elke voice-over, dat is de reden ook dat Bas nog wel eens “Experttttttts met nadruk op de T” zegt.
Daarom ook het logo waarin niet DME maar TME vermeld staat, net als eigenlijk in elke afkorting die we gebruiken voor het programma. Dat dus ook weer nader verklaard.

Het programma-idee “The/De Music/Muziek Experts” heeft 3 zomers gedraaid. In de zomer van 2012 is het programma Schaduw achter de Muur gestopt en hebben Bas en Piet dit tijdslot (dinsdag 20:00 – 21:00 en zaterdag 11:00 – 12:00) overgenomen met hun toen nog tijdelijke programma-idee, wat tot op de dag van vandaag nog steeds gehanteerd wordt, nu alleen niet meer als “tijdelijk” maar als vaste naam met vaste invulling van columns, uitspraken, taalvouten, muzikale rubrieken en meer.


RUBRIEKEN

Co-Originele
Het woord zegt het al, in deze muziek rubriek wordt een COver en een ORiginele versie van een bepaald nummer ten gehore gebracht, bijv. “The Troggs – Wild Thing” als originele en “Budai Sun – Wild Thing” als cover.

Taalvoutje Bedankd
In deze rubriek bespreekt Bas de taalvouten die hij van zijn “taalvoutjes” scheurkalender afgescheurd heeft of die de luisteraar toegestuurd heeft.

Cultuur
In deze column bespreekt Piet het lokale wel en wee veelal gericht op culturele onderwerpen

Piets Uitspraak
In deze column gaat Piet los op de wat bredere onderwerpen die niet perse lokale raakvlakken hebben, maar ook nationaal of zelfs internationaal kunnen zijn.

• Tip van de Redactie
In deze muziekrubriek, wat altijd het laatste of de laatste twee nummers van het programma is/zijn, krijgt de luisteraar een Tip van de Redactie, ofwel van ons voorgeschoteld. Een artiest of band die wij heel goed vinden en waar we dan een hele maand aandacht aan geven.

Getekend Loesje
Hierin wordt een uitspraak/spreuk van “Loesje van de Posters” ten gehore gebracht.

•Muzikale Musicaltopper
Dit is geen vast item in het programma. In dit item kiest Bas een mooie of opvallende musical song uit en brengt dit graag ten gehore voor het luisterend publiek.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl