De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK – Wat een warme en droge zomer was het, maar nu komen we van die droogte in de drup.

De Muziek Experts
De Muziek Experts
PIETS UITSPRAAK – Wat een warme en droge zomer was het, maar nu komen we van die droogte in de drup.
/

Ik heb al vaker gezegd, het eerste onderwerp waar een typisch Hollands Mensch het over zal hebben tijdens een saai of doodlopend gesprek is … “Het Weer” maar dat is niet zomaar, het weer is alles bepalend voor ons Hollanders. Ben je ik noem even in Spanje, dan weet je dat het grotendeels van het jaar droog en mooi weer is, en dat dan een regenbui een verwelkoming is. Ben je in IJsland, dan kies je voor de kou, sneeuw, donker etc. Maar in ons eigen land, weten we eigenlijk pas op de dag zelf wat voor weer het nu echt wordt, en leven we per minuut, want het kan nu 25 graden zijn met een zon, over 5 minuten kan het regenen met 18 graden. Of in ene gaan sneeuwen, je weet het maar nooit.
Maar dat houd het ook wel leuk en daardoor ook een interessant onderwerp om over te praten.


Oh, wat was het warm deze zomer. En als de zon dan even weg was , vonden velen het al koud. Je ontwent dan dat er koudere tijden aankomen als de herfst en de winter. Die en die dag was de warmste van de laatste eeuw en je mocht een tijd niet sproeien. Wat een problematiek zeg. Maar het gaat maar door met de gebeurtenissen die het leven steeds moeilijker maken. Dat is wel erg wrang in de jaren vanaf het mooie getal 2020. Terwijl ik dis schrijf gaat het Atoomalarm. Dat kan er ook nog wel bij als het niet de eerste van de maand zou zijn. Dan is het einde nabij en kunnen we ons geen zorgen meer maken. Maar dat hopen we van niet.

De kou treedt binnen bij ons. Dubbel en dwars doet de kou dit. Kouder weer, koude kamers, koud water. Het klimaat doet wat het wil of wat het doet na menselijk ingrijpen. Huizen gaan achteruit doordat er nog maar één ruimte temperatuurtechnisch wordt onderhouden en het koude water is dus aan een opmars bezig.

Er zijn meer overstromingen, meer stoere koudwaterzwemmers en zwammers die in dit geval de Russen nadoen met het maken van een ijsDeze week hebben we gekozen voorwak en het koude douchen propageren. Net zoals het iedere dag even in de zee springen met clubje gelijkgezinden. We moeten ons aanpassen en dan het liefst zonder al te veel geld te moeten spenderen. Dat wordt moeilijk als je niet meer na je sport warm kan douchen en je oude jas niet meer voldoet. En als je ook al begint met alleen koud eten tot je te nemen om maar te besparen. Ja, besparen is goed, als het maar niet ten koste van je lijf en leden gaat.

Daar zijn adviezen van te over is de media. In die media gaat het te vaak over allerlei schandalen bij andere mensen. Ik stel voor om meer belangrijk nieuws te lezen waar je wat aan hebt. De journalistiek heeft hier wel een taak die ik nog niet te veel bespeur om te helpen en de moed er enigszins in te houden.

Over De Muziek Experts

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl