De Muziek Experts

CULTUUR – Vierkante ogen worden bredere ogen na bingewatchen

De Muziek Experts
De Muziek Experts
CULTUUR – Vierkante ogen worden bredere ogen na bingewatchen
/

Heel toevallig luister ik elke dag de “Weer een dag” podcast van Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen, mede ook de presentatoren achter het BNNVARA interview programma MediaInside, de podcast is eigenlijk op een leuke manier kijken naar hoe de dag ervoor was, maar op zo’n luchtige manier dat ze het echt persoonlijk maken. Zo is Marcel van Roosmalen ook de schrijver van het boek “TOTAAL” dat over “de Reportage” gaat, hoe maak je een goede reportage en wat is uberhaubt een reportage? Dit boek was deelnemer bij de NS Publieksprijs van dit jaar… iets met boeken .. en een prijs… en gratis reizen met de NS… leuk als je enkel met de auto gaat. How ever die NS Publieksprijs is nu opgeschort, er zou iets mis zitten met de stemmen, iets met de FvD ofzo, en iets met mensen die het niet nauw nemen met de regeltjes.
Dank jullie allemaal wel, nu gaat die hele prijs over het Neerlands Boek, dus niet door. Dat bereik je dus met dom gedrag, iets waar die schrijver zo z’n best op doet… gewoon cancelen.
Wie de schuldige ook mag zijn… mensen rondom de FvD of …… die mensen ….. Je mag het zelf uitzoeken, ik vind het zonde, want er vergaat weer een stukje cultuur door een stel imbecielen!


Zou het toegenomen kijkgedrag van mensen door het overweldigende aanbod van betaal-TV-zenders bijdragen aan het verslechteren van onze ogen?Daar heb ik nog weinig overgelezen. Ook nog niets gehoord van wetenschappelijke onderzoeken hiernaar met bv. een bioscoopje vol proefpersonen.

Het is misschien voor die wetenschap nog een te jong verschijnsel en krijgen we de verontrustende rapporten nog wel eens gepresenteerd . Als het voor velen al te laat is natuurlijk. Koop een brilletje en je kunt doorgaan met bingewatchen en afstompen.

Onze oren trouwens zijn al in functionaliteit achteruitgegaan voor velen onder ons als je al jaren de oortjes te diep in je oren stopt en je muziekapparaatje te hard zet tijdens het wandelen, hardlopen en dergelijke. Ga je iets sportiefs doen en dan zorg je er tegelijk voor dat je bv. goede harde benen krijgt, maar dat je tegelijkertijd door het te harde geluid diep in je oor slechter gaat horen.

Sommige lui zien daar weer brood in. Hoewel dat brood ook weer duurder en duurder wordt. Maar dit is nu een zijpaadje in deze column. Het is misschien wel de meest uitgezonden reclame van het laatste jaar: Die slissende man die SsSpecccsssseeeeversss blijft zeggen. Kom allemaal gratis naar de hoorwinkel. Nou, hoorwinkel, je wordt aangesproken als aanstaande dove. Want je ziet filmpjes waarin mensen plots niets meer horen en hun voeling met de maatschappij kwijtraken.

Nu is welbekend dat mensen met echte gehoorschade zich via andere zintuigen heel goed kunnen bewegen en desnoods aanpassen aan hun nieuwe situatie in hun leven en onze maatschappij. Maar de ‘spekkende geld severaars’ van de geldbeluste ondernemers zijn dus vooral bezig met het specsaven van hun bankrekening. Na een gratis test komt het er ook nog op neer dat je verzekering de beide hulpstukken in of naast je oorschelp gaan betalen. Rare geldstromen zou ik zeggen.

Ik vraag me af of er dan meer mensen zich een oor willen laten aannaaien door deze hoorwinkels en het dan zomaar accepteren dat ze met twee, of misschien maar een zo’n apparaat, door het leven willen gaan. Er zijn al meer draagbare apparaten voor de aanstaande bionische mens voorradig en het lijkt dat er toch wel een deel van de mensheid bereid is om zich vol te laten hangen met zulke apparaten. Het is onderdeel van de wil om zo lang mogelijk deel te nemen aan het leven leiden. Want je hebt maar één leven, dat moet ik toegeven. Ik begon over ogen en ben zomaar blijven hangen aan de gehoorschade.

Over De Muziek Experts

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl