De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK – Ongedocumenteerden, zegt u dit wat?

Er begint mij iets op te vallen, we zijn in dit land heel goed in het vinden van termen waar we of iedereen schade mee aandoen, of net niemand, ik wil graag in de gehandicaptenzorg gaan werken, maar als je het daar dan over hebt, dan is het weer verstandelijk beperkte.
Mensen van zogezegd buitenlandse komaf, ook al was het één van hun voorouders die ooit naar Nederland emigreerde, heette vroeger allochtonen… nu heten ze ??? ja hoe precies?? Inwoners van Nederland???? Maar kunt u zich indenken dat als ik een “Blanke – Kaas-Hollander” bedoel ik nu nog moeilijk “Nederlander” kan zeggen, want dan heb ik een land met ruim 200 nationaliteiten te pakken, en allicht dat daar ooit de juiste tussen zit, maar dat wordt wel verdomde lastig. Maar… Marokkaan, Turk, Pool, of Antilliaan mag ik niet zeggen want nee hun wonen “ook” in Nederland… maar als ik een “kaas-blanke Hollander bedoel … dan moet ik dat wel zo zeggen anders begrijpt niemand het meer ….?!?!?!??! HUHUHUHUHUHUH?? [dit heeft helemaal niks meer met discriminatie te maken!]
Ik las een nieuwsartikel waar de volgende 2 punten in stonden die mij erg opvielen.

Marokkaanse Nederlanders zouden “onderaan” bungelen in de etnische hiërarchie en hebben daarmee waarschijnlijk het meest te maken met negatieve stereotypering.” Wie vraagt zich af..”hoe zou dit nu komen?” ?

En dan ook nog dat in 2006 nog 80% van de Marokkaanse en Antilliaanse Nederlanders zich hier “helemaal” thuis voelt, en dat in 2016 nog maar 60% is.
Ik wil niet heel erg vervelend zijn, maar niemand verplicht je om ergens te wonen.
En ik heb het al vaker gezegd , dit land Nederland is echt een lui lekkerland, je komt als vluchteling binnen, krijgt een woning en nog kansen op de banenmarkt om er weer bovenop te komen, en nee ik zeg niet dat ze het op dat moment fijn hebben, maar he hallo, we vangen je wel op, we hadden ook gelijk bij de ingangspoorten kunnen zeggen, nee ga maar door naar een ander land, wij hoeven je niet….
Het laatste dat ik nog wil zeggen is.. het woord Nederland dat bevat 1 woord dat wel duidelijk is, namelijk Neder.. en daar kan je ook Nederig van maken , ik denk dat we wat meer uit de cocon, of schulp of schild moeten komen en met sommige dingen wat strenger moeten zijn. Jij wil hier leven dan leef je volgende de regels die hier gelden, doe je dat niet zoek je maar een ander land waar dat wel mag, als dat nou eens waargemaakt zou worden, zou de rest van de MEDElanders zich voor meer dan 80% thuis voelen,, denkt u daar eens aan!


In een goed nieuwsitem van Nieuwsuur op de televisie zag ik een reportage over een bepaalde groep mensen in Nederland die het enige wat ze hebben deze term is. Ze hebben verder niets wat je over ze kunt zeggen. Het gaat om mensen, vaak moeders en hun kinderen die ooit illegaal in Nederland zijn aangekomen, en eventueel later weer weggestuurd zijn, maar op de een of andere manier hier zijn gebleven en jaren overleefd hebben. Waarom overleefd? Omdat ze geen paspoort mogen hebben, niet ingeschreven staan bij d’een of andere gemeente, geen ziektekostenverzekering hebben. Vaak zelfs in Nederland geboren, maar onder een vijandig gesternte. Maar ze mogen wel werken voor hongerloontjes bij mensen die van deze goedkope ongedocumenteerden gebruik maken. De kinderen moeten na bv. de hele basisschool en middelbare school doorlopen te hebben, want dat mag dan weer wel, vaak tijdens hun vervolgopleiding zoals een MBO op hun 18e verjaardag hals over kop het land uit.

Hup, op weg naar het land van oorsprong. Het land van geboorte kun je niet zeggen, want ze zijn er nog nooit geweest. Nu willen sommige wethouders die mensen wel een verblijfsvergunning gaan geven. Want wat moeten ze in een ander land dat ze niet kennen, de taal niet van weten enzovoorts? Vaak mochten ooit de kinderen dan blijven en moesten de stoute ouders toch terug naar land van herkomst. Uit naam van menselijkheid en mensenrechten is het logisch om deze vaak nog kinderen een rechtsgeldig bestaan te gunnen in Nederland. Dan had de regering ze niet tot wel 18 jaar hier moeten laten.

En wat schetst mijn verbazing. Ik ken nog andere ongedocumenteerden, namelijk de wappies en complotdenkers. Deze mensen willen eigenlijk juist niet in Nederland wonen en trekken alles in twijfel wat de ongedocumenteerden die Nederland uit zouden moeten juist mooi en nuttig vinden. Zoals goede gezondheidszorg, goede informatievoorziening, goed onderwijs en andere goede zaken om te kunnen functioneren in een van de best georganiseerde en vrije staten van de wereld.

Nee, die protesterende welvarende andere negatieve ongedocumenteerden durven iedere afgestudeerde die veel zaken beter en preciezer weet dan zij in twijfel te trekken of zelfs te bedreigen. Ik hoorde en geloof dat zeker dat er in hun groepen geen een afgestudeerde arts meeloopt. Waandenkbeelden vertrappen feiten die al jaren bewezen zijn. Ik rond af met de constatering dat deze negativistische ongedocumenteerden nog leven dankzij een achttal inentingen die zij vooral in hun jeugd hebben ontvangen. Anders zouden tyfus, mazelen, pokken en andere vreselijke bacillen hun leven vernietigen. Dat sommigen nog leven ondanks wellicht geen enkele van dergelijke inentingen, is toeval. Ik heb ook nog geen een wappie horen bekennen dat ie in het ziekenhuis heeft gelegen met Corona en dankzij doktoren en verpleging dit overleefd heeft en deze hulptroepen op zijn of haar blote knieën heeft bedankt. Nee, als je dan toch besmet wordt door iets waar je niet in gelooft, dan laat je je natuurlijk van je lafste kant zien door hier niets over te zeggen. Rare lui, die Engelvolgers die nog niet hun hemel bereikt hebben.

Over De Muziek Experts

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl