De Muziek Experts

CULTUUR – Kletsen over het weer is vervangen door “We mogen weer!

Het viel mij heel erg op de afgelopen 1,5 jaar dat de gesprekstof wat matigjes was.. we beleefde vrij weinig dus hadden vrij weinig tot niks te melden, dus was er ook weer weinig te vertellen of beter gezegd te roddelen.. gelukkig komt het normale leven langzamaan weer op gang, ik mag volgende week dinsdag m’n eerste prik halen, en mn tweede een maand later, ik ben er blij mee, want het werd zo saai en zo genant die steeds stilvallende gesprekken met dan … Hmmm, Tjaa… Jaaa…. pfooehhh,, Nou he … zeg heb jij nog wat beleefd dan … nou nee eigenlijk niet … en jij dan?? nee eigenlijk ook niet … saai leven hebben we he. Aan de andere kant , als je doordenkt er is altijd wel iets leuks te vertellen, maar dat is dan weer teveel gegraaf… Ach ja…


Het weer is tegenwoordig té wisselvallig of te monotoon. En…er is genoeg andere koek om over te klessebessen. Dat doen we tegenwoordig wat meer met bekenden dan dat je op straat of in de trein nog een praatje begint. Het kan zijn dat je over een onderwerp begint dat zwaar beladen is. Dat zijn er veel hoor. Als je zegt dat je net een lekkere boterham met cervelaat op hebt, dan kan het zijn dat je een vuile carnivoor bent. Of nog erger: Weet je wel dat Cerve Hersens betekent? Je eet de hersens van een dier, hoe kun je?

Of je begint over die malle uitspraken van Baudet en de opruiende kreten van Wilders over journalisten. Die journalisten zitten tussen vuren tegenwoordig of liggen later daartussen. Maar niet alleen die journalisten hebben het zwaar. Je kunt als een ‘een andere mening verkondiger’ ook op je bek gaan op straat, terwijl je alleen maar uit was op een gezellig praatje met een mede-reiziger. Hoe moet dat verder?

Oplossing 1: Alleen praten als je iets gevraagd wordt en je antwoord kunt geven na er kort over nagedacht te hebben wat je wel kan gaan zeggen.

Oplossing 2: Een algemene grap maken over een algemeen onderwerp als voetbal. Dat EK is nu begonnen en dan kun je zeggen: Die De Boer kan nog beter gaan oefenen met een 9-1-1 opstelling. Dan kan die ander lachen of vragen wat u bedoelt met deze cijfers die ook het Amerikaanse alarmnummer behelzen. Oei, alweer in de gevaarlijke praat gevarenzone beland door een niet gedachte andere uitleg van dit 9-1-1. Moeilijk hoor…dat we weer mogen.

We mogen juist steeds minder. Het wordt een enge fatsoens-samenleving. En dan klagen dat die Chinezen al overal in hun land gefilmd worden en naar heropvoedingskampen moeten als ze een foute taal spreken of iets niet willen wat alle Chinezen moeten willen van de leider. Nou, volgens mij lijken we al op die Chinezen door die Corona-regels en door de waandenkers die iedereen afzeiken op afwijkend gedrag. De gevangenissen moeten nog gebouwd worden voor waandenkers en lhbtiq-ers of waarschijnlijk wel voor het hele alfabet. Maar dat is de oplossing! : Nummer 3! Niet te veel mogen, zodat je blij bent dat je nog wat mag.

Over De Muziek Experts

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl