De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK – Weer van je vrijheid genieten is een gedevalueerde uitspraak

De laatste tijd eigenlijk sinds de pandemie begon, hoor ik onwijs veel zeggen “we zijn van onze vrijheid beroofd” … dan denk ik bij mijzelf, “is er een derde wereld oorlog uitgebroken dan?”.
En dan kom ik er snel genoeg achter dat men doelt op het feit dat we bepaalde dingen even minder mogen, met mate of tijdelijk niet.

Er wordt je letterlijk niks van je vrijheid ontnomen, want je hebt nog steeds je vrijheid van meningsuiting, je kan nog steeds naar buiten wanneer je maar wil, waar je maar heen wil, dat is wel erger in vele landen om ons heen.

En dat mondkapje, voor de mensen die m nog op doen zoals het bedoeld is… dat is alleen in het OV en openbare gebouwen, waar je bij beide toch echt zelf kiest om erin te zitten of er heen te gaan!

Dus mensheid, denk alstublieft even na voor u allen weer zit te azijnzeiken dat u van uw vrijheid berooft bent, wat in feiten mag en mocht u eigenlijk nog teveel wel, zelfs als je in een cel zit als gevangene die moorden gepleegd heeft, mag je nog onwijs veel, dit land is een luilekkerland eerste klas wat dat soort zaken betreft.

Ik ga het toch even zeggen, ik ben 3 jaar geleden in Marokko geweest, en ik kreeg echt het idee dat de Marokkaanse gemeenschap het hier meer dan goed heeft, als ik zie wat hier soms geflikt wordt, dat zouden ze in Marokko nooit geflikt hebben, want dan zaten ze gelijk in een cel of werden ze op welke manier dan ook flink gestraft.

Nee mensen nogmaals klaagt u niet, u heeft het in dit land maar al te goed!


We zitten in een periode dat er veel weer open gaat. Veel onderdelen van de samenleving openen op verschillende data. Raar, of is er een reden voor? Waarom moeten de scholen eerder open waarbij de docenten klagen dat ze dan toch echt eerst ingeënt moeten zijn en mogen worden. Terwijl de musea later pas open mogen, terwijl die een heel al uitgewerkt en uitgetest schema hebben als doorstroomlocaties. Het museumpubliek schuifelt in kleine groepjes met wat meters uit elkaar langs de uitgestalde voorwerpen en zo kunnen ieder paar minuten andere mensen toegelaten die hetzelfde doen op weg naar de uitgang.

Anderen riepen dat ze eindelijk weer van hun vrijheid konden gaan genieten door weer op een terras te mogen gaan zitten. Of dat nu vrijheid is, dat vind ik van niet. Je moet staan wachten tot er een plek vrij is. Je moet wachten tot de ober komt. Je moet een hogere stuksprijs neerleggen voor je consumptie. Je moet tegen de kou en de regen kunnen. En niet iedereen heeft die vrijheid om een paar euro neer te leggen voor bv. een tapbiertje, waar je voor hetzelfde geld 6 blikjes bier bij een supermarkt kunt halen.

Weet u wie de vrijheid heeft en dat al maanden bewijst? De natuur. Het water komt al maanden met bakken uit de hemel. April doet wat het wil en in mei was de temperatuur vogelvrij.

Dan hebben we nog genoten of ons geërgerd aan het ontspanningsspektakel van het Songfestival. Er komt nog meer van dit TV- spektakel aan in de vorm van het EK-Voetbal, De Tour en de Olympische Spelen. Maar dat is iets om je tijd door te komen. Dat is ook geen vrijheid. Je moet precies op de goede tijd kijken en hopelijk genieten, anders vertelt iemand uit je nabijheid wel de uitslagen. Als je hier van kunt genieten, dan is dat lekker meegenomen.

Maar vrijheid hebben we al, vergeleken met vele andere landen en mensen op deze aparte wereld. En dat aparte bedoel ik dan in beide betekenissen. We zijn vrij uniek in ons deel van het heelal en we zijn zo apart dat we veel verpesten wat er zo mooi is aan deze wereld zoals de natuur en de vele soorten mensen. Koester wat u wilt, en leef in uw eigen vrijheidsbubbel zonder anderen lastig te vallen. Veel levensplezier nog dit komende half jaar met al de aankomende openingen naar meer vrijheidsbeleving.

Over De Muziek Experts

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl