De Muziek Experts

CULTUUR – Houdt u het nog bij of bent u gevangen en ingekapseld door uw mobiel?

Ik merk elke keer weer dat ik moderner ben dan Piet, en dat is op zich helemaal niet verkeerd want ik ben ook ruim 30 jaar jonger en leef meer mee met de moderne digitale wereld, nog steeds niks mis mee.
Ik zeg wel eerlijk , er zitten wel wat apparaten en digitale trucjes tussen die het leven soms wat aangenamer maken, neem de E Reader , vroeger nam je stapels boeken mee, nu kan dat via een E Reader die de dikte heeft van een heel dun boek, en daar plaats je dan weet ik niet hoeveel boeken op, en alsnog heb je het idee dat je een boek zit te lezen, want zo super deluxe digitaal is zo’n apparaatje nu ook weer niet.
Meer plek voor de vrouw haar kleding en de man zijn sport uitrusting?
Ach elk voor heb z’n nadeel, een dagje geen schermpjes en internet en misschien wel totaal niet bereikbaar zijn zou zeker geen kwaad kunnen in de vele gevallen.
Vroeger wist je gewoon , als ik van huis ben, ben ik vrijwel onbereikbaar, niemand die mij kan storen, tenzij je bij een telefooncel stond, dan kon je nog bellen naar iemand, nee dat is a LONG LONG LONG TIME AGO!


Heel veel mensen weten wel wat voor cultuur ze leuk vinden, maar of ze die cultuur nog koesteren en opzoeken, dat is de vraag.
Boeken en Cd’s zijn afval geworden.
Mensen denken al dat alles via schermpjes moet, omdat dat het gemakkelijkste is. Mij wordt keer op keer verteld dat het wel leuk is dat ik nog boeken lees en platen en cd’s opzet, maar dat zij, de modernere mensen, alleen nog alles via de Cloud en de Mobiel tot zich nemen.

Daar schuilt de verraderlijke adder in de vorm van een ouderwets zwart elektriciteitskabeltje in hun oren. Want die mensen die beweren dat ze alles kunnen opzoeken en zelfs vinden via hun mediadragers, doen dat helemaal niet of vrijwel niet. Ze komen culturele uitingen tegen of uploaden ze via allerlei sociale media. Dat in aanraking komen met cultuur gebeurt dus alleen als die mensen met die zogenaamde modernere ideeën per toeval stuiten op iets leuks dat in overvloedige mate hun hersens bezighoudt. Dan hoor je, tot in de trein en op het plein; moet je kijken, moet je luisteren. Het is effe lache en op naar de volgende app.

Veel app is nep, maar dat is ook wel leuk, maar weet je dat op den duur nog wel? Dat bezig zijn met die overlopende digitale berichtgeving houdt de gemiddelde moderne mens af van het zelf ontdekken of op onderzoek uitgaan naar de al bestaande kunst en cultuur die ze nooit zullen tegenkomen zonder goed onderwijs of er zelf op uit te trekken. Dan bedoel ik wel dat je ergens naar toe moet gaan waar mooie en spannende cultuur te vinden is, maar dat je ook je eigen voorkeuren of ontdekkingen moet gaan koesteren zodat je niet afhankelijk bent of al bent geworden van al die influencers die jou beïnvloeden met korte termijnkunst als bv. de dierengezichten of de verouderingsportretkunst die die mobiele media over ons uit kunnen storten.

Hun cultuur bestaat vrijwel alleen uit filmpjes, muziek enzovoorts die hun aangeboden worden door enkele anderen. Ik blijf het heerlijk vinden om muziek te horen via grote goede boxen, om films te zien op bioscoopschermen , om boeken te lezen in papiervorm zodat je nog eens terug kan bladeren of niet zo snel vergeet om het boek uit te lezen, omdat dat boek in jouw nabijheid verkeert en niet in een cloud of reader verstopt zit. Ontdek eerst vooral zelf eens wat er leuk en mooi en inspirerend kan zijn door zelf op onderzoek te gaan.

Het is ook al rustgevender en beter voor je ogen om dat alles zonder kleine flikkerende schermpjes te doen. Voor hulp en ideeën hierbij stuurt u uw vraag naar onze website.

Over De Muziek Experts

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl