De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK: Hoe gaan we verder in deze wereld met steeds meer nagejaagde illusies?

Het afgelopen anderhalf jaar is voor ons allemaal een rare tijd, maar het brengt soms wat positiviteit met zich mee, zo zijn we in de hoogtij dagen wat rustiger geworden, wat nadenkender geworden en namen we wat meer de tijd voor bepaalde beslissingen. …
Dit gezegd hebbende… hedentendagen… een ruim jaar na het begin heb ik het idee dat een overgroot deel weer denkt dat we terug zijn bij het normaal zoals het was voor covid-2019 , het mondkapje is niet bijzonder, afstand houden al helemaal niet, vooral het cryptisch tintje … snapt u m.. wij wel … doet vooral wat het zelf wil… Maar ik stap even op de noodrem want volgens mij gaan we 10 versnellingen te hard, zelfs het feit dat Horeca weer open zou zijn is een stap te ver, we hadden in het begin veel harder moeten zijn en een totale lockdown moeten hebben. Sorry ik dwaal een beetje af. Het oude leventje kunnen we dat zomaar weer oppakken of is dat net als met een magische goochelshow … één grote Illusie??


Er zijn mensen die hopen dat de wereld om ons heen met zijzelf er middenin door de lange coronatijd wat meer nadenkender en socialer wordt. Ik denk vooral dat die wereld weer zijn jachtige snelheid terugpakt. Mensen willen dan snel hun oude leventje, zeg gewoonten, oppakken. Ze gaan geld uitgeven aan de geneugten van hun levens. Er zijn al zo veel mensen die dit ook wel weer gaan doen, en de vliegtuigen ronken dan weer boven en over onze hoofden. Een kindje werd gevraagd in de speeltuin wat ze het leukst vond. Nou, de computer. Ze speelde buiten. Ja, want de batterijen waren op en toen vond ze de schommel toch ook wel leuk. Waar groeien die mensjes in op in deze al aardig niet zo goed op weg zijnde eenentwintigste eeuw?

Een van de al langer rondwarende illusies is de Bitcoin. Ik begrijp nog steeds niet hoe die maar meer en meer waard kan worden, terwijl er steeds meer en meer mensen in gaan meedoen en instappen. In Nederland is de boost aangewakkerd door verhalen van plotseling erg rijk geworden personen die in het begin hier geld in durfden te stoppen. Nog steeds zien we fake-advertenties van beroemde Nederlanders die zogenaamd hier ook in gingen participeren. Die spanden rechtszaken aan en werden in het gelijk gesteld. Maakt niet uit, want veel gemiddelde Nederlanders zijn al aangestoken door het Bitcoinvirus. Dit kwam ook door de presentatie van twee studenten in een tv-programma waarin ze lieten zien dat ze een makkelijk digitaal instapsysteem hebben ontwikkeld waarmee je al vanaf 25 euri jn kan stappen.

Ik begrijp nog steeds niet dat je zo’n Bitcoin aanschaft en dan op je computer opslaat, op de harde schijf vastlegt en in een stickie meedraagt. Je kunt er naast het sparen ook al mee betalen. Die Bitcoin bestaat alleen maar uit een sliert cijfers en letters, wat een code genoemd wordt. Waarom de Bitcoin maar blijft stijgen na een eerdere lange waardedaling is mij een raadsel. Steeds meer mensen doen mee. Waar komt dan de beoogde winst vandaan? Ik weet zeker dat mensen die ooit midden in de nacht verslaafd voor geld lagen te pokeren, nu weer hier in mee gaan doen. De smoezen hoort u er al bij: “Met de Bitcoin kan het niet zo fout gaan als met mijn pokerverslaving. Nee, maar de bezitters van deze virtuele munt moeten wel drie keer per dag of meer tot het een dwangneurose is geworden naar de koerswaarde blijven kijken om te bepalen wanneer ze de boel weer inruilen voor Euro’s.

Zenuwengedoe. En dan ben ik weer terug bij mijn voorspelling dat die wereld echt niet rustiger is geworden en duurzamer en met meer mensenrechten omkleed is geworden. Nee, de hebzucht en het egoïsme én het verdedigen van de kleine stukjes eigen land zullen de mensheid verder opdrijven naar de lemmingenafgrond aan de Noorse kust. Opdrijven ja, net als die opgedreven Bitcoins die mee zullen zinken met die hebberige mensheid in de diepe fjorden van Noorwegen en elders op deze geteisterde wereld.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl