De Muziek Experts

CULTUUR – Eindexamenstunts in mei vooral verboden in deze jaren. Jammer toch.

Ik merk bij onderwerpen als school toch heel erg dat ik oud begin te worden ….
Oud ?? wat is dat?? … Nou dat is dat je terug denkt aan het rustige nergens druk over makende leventje dat je op school had, ja elke dag huiswerk och och och, maar verder …
geen grootse geldzorgen (tenzij je het echt verkeerd aanpakt) geen zorgen over eten of drinken, altijd een dak boven je hoofd… GEEN ZORGEN!
(op een paar moeilijke gevallen na dan).
Het was negentien-tweeduizend en acht toen ik het st. Antonius College hier in ons fijne Bodegraven eindelijk weer uit mocht … op naar … ja hoor… weer een andere schooltype … pff na Basis en Voorbereidend Middelbaar nu ook Hogeropgeleid of Midelbaar Beroeps onderwijs wie heeft daar nu om gevraagd … Nou wees maar blij dat je voor dat Examen sloeg want anders was je nu …. Tja wat was je dan nu? Lager opgeleid en aan lager wal geraakt?
Maar een ding is dit en vorig jaar dan wel weer jammer….


In mijn tijd als eind-examinandus hebben wij ook wel wat uitgehaald wat leraren niet echt leuk vonden. En toen ik zelf leraar was, hadden we als team altijd die spanning over wat er op de laatste schooldag dan wel niet zou gaan plaatsvinden. Dat kon heel creatief uitpakken of ook wel heel simpel en vervuilend. Maar daar ga ik het nu niet over hebben, anders is de column alweer te lang. Nee, op een school die het dit jaar toestond, liep het geheel uit de hand. Of dat nu kwam door de opgehoopte spanningen in de puberlijven in deze tijd of door een zieke geest die bij het brainstormen met te veel drank op op een geniaal idee was gekomen. Daar gaat het hier even over.

Enkele leraren van het Willem de Zwijger College in Bussum doen aangifte tegen hun leerlingen vanwege een uit de hand gelopen examenstunt die door de politie beëindigd moest worden. Dat bevestigt de rector..

Eerder werd nog gemeld dat de school aangifte zou doen, maar het is een aangifte door afzonderlijke leraren. Enkelen van hen zouden zijn aangevallen door de leerlingen.

De scholieren hadden dus een examenfeestje georganiseerd. Dat begon nog gemoedelijk met een muziekbox op straat, maar liep daarna volledig uit de hand met overmatig drankgebruik, ook op straat,, intimidatie van schoolpersoneel, vernielingen, wildplassen in de buurt en vechtpartijen met de politie.

De politie gebruikte na enkele waarschuwingen “passend geweld” om een einde te maken aan het feestje. De meeste jongeren waren op dat moment al vertrokken, maar tientallen overgebleven tieners kregen een boete, omdat zij zich niet aan de coronaregels hielden. De rector veroordeelt voornamelijk het geweld tegenover de leerkrachten en begrijpt “heel goed dat deze collega’s naar de politie stappen”.

We sluiten af met twee reacties van het massaal aanwezige reageerpubliek in de media:

1. Ik kan me voorstellen dat de leerlingen die geweld hebben gebruikt tegen leraren en geschorst worden en wellicht ook niet meer gewenst zijn om terug te komen op deze school. Dan hebben ze een jaar de tijd om op een andere school na te denken over hun stunt voordat ze opnieuw examen kunnen doen. Bizar dat mensen het goed praten omdat de jeugd zoveel mist, dat is nooit een vrijbrief voor agressie.

2. Die kids moeten zeker aangepakt worden. Ik begrijp een aantal reacties hieronder niet. Een aantal van u zoekt meteen de schuld bij 1. De cultuur van de. School of 2. Het zal wel aan de ouders liggen of 3. Het ligt aan de maatschappij want ze zijn verveeld. Het lijkt me goed daarmee te stoppen. Ze zijn de oudsten van de school, nemen zelf beslissingen waar zij zelf verantwoordelijk voor zijn en gehouden mogen worden. Houd aub op met de schuld bij anderen dat dat individu leggen; het zijn geen kleuters meer

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl