De Muziek Experts

CULTUUR – Nog even over de Voetbalgekte in de hoofden der miljardairs.

Sinds dat ik schoolgaande was, dus al op de basisschool gaf mijn moeder mij elke dag een “Liga” koek mee, dat is voor de mens een benaming voor een zoete goed vullende “schoolkoek” of een “tussendoorkoek” , eigenlijk is Liga in deze gewoon een merk.
Maar lekkere koeken zijn het zeker…. Of bedoeld Piet zo meteen een andere Liga????


Ik doel natuurlijk op het achterlijke idee, wat enkele miljardairs een goed verdienpatroon achtten, de Super League, Waarom deze lui het niet meteen de Superior League noemden is mij nu nog een raadsel. Ik noem hem nu bewust zo, The Superior League in mijn betoog dat dus aansluit op de boze Engelse supporters die op spandoeken lieten merken dat de gewone man het voetbal heeft ontwikkeld en dat gewetenloze geld malloten, de superrijken, niet zo ver kunnen gaan als dat ze over de hoofden der supporters wilden en durfden te gaan.

The Superior Liga? De verrassing daarin is weg. Snappen ze dat niet? Ze kunnen waarschijnlijk niet eens voetballen. Een Superliga? De verrassing is dan weg uit het voetbal. Dat is toch een belangrijk element in de sport. 3,5 Miljard dollars aan investeringen zijn belangrijker dan 3,5 miljard voetbalfans. Toch een Superliga, of beter The Superior Liga? Mijn voorstel om het makkelijk te houden: Verzin 12 nieuwe namen voor teams, het zijn geen clubs hoor, zonder nationaliteitsorigine. Contracteer voetballers die in zo’n team willen spelen en die dan niet in andere vertegenwoordigende elftallen mogen spelen vanwege het gevaar op blessures voor deze toppers.

Op den duur wordt het wat saai, die steeds terugkerende potjes onder elkaar. Willen mensen hier toch naar gaan kijken? Dan zullen ze wel moeten betalen voor alweer een aparte zender om vanuit de stoel of bank thuis te mogen kijken naar The Superior Liga. Ik schat dat deze teams wel minstens overal op de wereld minstens drie maal tegen elkaar moeten spelen. Niemand degradeert en ze hoeven niet tegen minderwaardige teams te spelen. Lekker saai hoor. En dat vliegen naar her en der is al ouderwets en onaanvaardbaar te noemen. Het lijkt echt steeds meer op een ondoordacht ideetje van een egoïst die gewoon clubs verzamelt zoals een ander oude autootjes. Dan kunnen de clubs en wij, de echte voetbalfans fijn doorgaan met onze vertrouwde competities met promotie- en degradatieregelingen en de toernooien.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl