De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK: Mensen die geestelijk en lichamelijk bewegen hebben meer weerstand

Ik merk heel erg dat het afgelopen jaar mij niet bepaald actiever heeft gemaakt, met name niet in bewegen. Ja ik maak soms even een wandeling , want dat is plots het belangrijkste geworden in je dag, die ene wandeling buiten om wat frisse lucht te krijgen. In Bodegraven zou ik dan dolblij worden want daar is nog fijn te wandelen, maar ik zeg u, het breekt mij langzaam wel op hier in dat veel te krappe DEN HAAG.. maar ja we kunnen klagen, maar we kunnen er ook het beste van maken, en dat doen we dan maar. Dan genieten we van de wandeling waar we tig mensen tegen komen die we niet kennen en die net iets te dicht tegen je aan willen lopen, wat dat betreft zijn vele alweer bij het oude normaal beland. Ik hoop dat de sportscholen snel weer open mogen, want dan kan ik mijn sport abonnement weer oppakken, dat was nog het beetje beweging wat ik in de week had en het gaf mij een soort van gezonde Weerstand??? Benoemt u het zelf maar.


Onlangs las ik in een krant een paar uitspraken van een arts die na onderzoek deze bewering die de titel vormt van dit stukje staaft. Zij stelt dat mensen die per dag meerdere keren aan de gang zijn met bewegen even goed of soms wel beter bewegen of bezig zijn dan de fanatieke sporter die iedere dag voorafgaand aan het werk of voor het avondeten nog wat kilometers maakt in draftempo per benenwagen of per fietsracer.

De gestaag actieve medemens en misschien wel u zelve die per dag naar een winkel fietst of wandelt en trappen loopt, de hond uitlaat, ochtendgymnastiek doet is ook best goed bezig.

Als je daarnaast ook nog lekker leest, puzzelt of schrijft of iets wat de geest bezig houdt, dan werkt dat samen met je lichamelijke activiteiten om ingenomen voedsel te verbranden. Alle acties vergen energie. Als je dan ook nog de goede energie tot je neemt om die weer te verbranden met genoeg bezigheden heb je meer weerstand. Daarmee wordt niet alleen maar weerstand bedoeld tegen een infectie of zo, maar ook de geestelijke weerstand. Wie sport kan meer of minder al tegen verlies of tegenslag. Dat hoort erbij in de sport. Een puzzel maken vergt kennis en denkvermogen. Je staat op om een woordenboek of een laptop te pakken. Ga ik van uit, hè. Niet dat u bij ieder mislukte puzzel of cryptogram de krant verscheurt of de tv of de laptop als vliegenmepper gebruikt.

Nee, je moet zorgen dat je niet alleen maar over alles zeurt, maar meer je leven kleurt. Met leuke activiteiten, ook als ze zoals nu niet aangeboden worden zoals theater, muziek, buitensport en zo voorts, dan moet je dat zelf uitvogelen Dat gezeur over het openen van de terrassen dat je vrijheid zou terug geven is hier niet door ons genoemd. Dat heeft ook minder met je zelf goed bezig houden te maken. Vooral voor de mensen die niet zich eens twee consumpties a 8 euri kunnen veroorloven om zicht zo te bezatten bijvoorbeeld heeft dit niets met vrijheid of bewegen te maken.

U voelt u hopelijk tenslotte niet aangesproken door de volgende mop: Een man ligt naast zijn vrouw op de bank bij het Tv-kijken in te dutten. Zodra zijn vrouw een andere zender voor een ander programma intoetst, ontwaakt hij met de woorden: “Hé, niet doen, daar zat ik net naar te kijken”. Ja, net, dat klopt,” antwoordt zijn vrouw. Als dat uw bewegingsvorm is, alleen de wenkbrauw omhoog doen om te kunnen kijken, dan weet u nu wat er te doen staat.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl