De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK: Welk weer wordt het morgen en in de wereld? Heeft het zin om dit te weten?

Wat voor weer zou het zijn in Den Haag,, Zijn de bomen nog kaal op het Voorhout
Wat voor weer is het daar nou vandaag ,, Is het miezerig, mistig en koud
Zijn de wolken weer laag ,, Valt de regen gestaag ,, Is lijn 9 er nog zo benauwd
Het is een vrij overbodige vraag ,, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag

In 1966 vroeg Conny Stuart zich het al af..

Maar weet u nu ook het antwoord?
Het is het Thema van elke simpel beginnend gesprek, “Mooi Weer HE” , “Nou nu u het zegt, echt mooi weer” , “Ja Ik zag de lammetjes weer in de Wei” , “Och u meent het, ik zag de koeien weer buiten loeien” , “Nou en de bloemen die bloeien en de bijen die zoemen” … Hebben we ze allemaal wel weer even gehad.

Het is een leuk onderwerp als het ook echt iets toevoegt, maar helaas doet dat het vaak niet, het is echt een gespreksstarter.
En de vraag is en blijft, is het wel nuttig om te weten welk weer het is, zal zijn en zal worden? Want als het dan niet uit komt kunnen we weer zo lekker klagen bij de voorspeller … Hallo het is geen waarzegger, het is iemand die wat kaarten heeft bekeken en hiermee zijn of haar schattingen heeft gemaakt op het weer van morgen, er staat nergens dat het 100% zeker is.

Ofwel dat het zomaar sneeuwde op 1e paasdag, ja dat was zeker mogelijk, het komt nauwelijks tot bijna nooit voor, maar wel leuk om te zien. Het weer is om van te genieten, de een houd van regen, de ander van zon en weer een ander zit liever ondergesneeuwd in de bergen, voor ieder een weer. Maar leef vandaag de dag, en kijk niet wat je morgen kan verwachten, verspil je je tijd zo mee.


Mijn idee is dat we ons veel te veel bezig houden met koffiedik kijken. Hoewel sommig koffiedik kijken wel heel wetenschappelijk vaak meer dan weinig blijkt te kloppen, is het toch niet zo zinvol om je hier dagelijks mee om de oren te laten slaan. Trouwens,SBS6 heeft het mooiste en modernste vormgegeven weerbericht. Maar dan moet je er wel precies op afstemmen ’s avonds ergens rond kwart voor elf.

We herinneren ons nog wel 2e en 3e paasdag. Deze PaasHagelDagen blijven nog even in de herinnering. Er was juist voorspeld en het klopte dat het die lentedagen winters zou zijn met alle ingrediënten die voorhanden waren: Zoals hoge golfslag, rukwinden, hagelbuien, sneeuwjachten en felle regens. Maar als het binnen twee maanden weer eens veertig graden wordt, dan houden we ons niet meer bezig met dat het in april in twee dagen 20 graden kouder werd. Het is misschien beter om ons druk te maken om de toekomstige weersituaties. Die moeten we niet te extreem willen en daarom moet er wereldwijd veel aan gedaan worden.

Ja, klinkt gemakkelijk, maar het politieke klimaat in de wereld werkt niet mee. Er heerst in vele landen een koud klimaat met onderdrukking, negeren van mensenrechten en wapengekletter tegen ongewapenden. De Verenigde Naties lijken op een stel tandeloze honden die spoedig omvallen. Veel landen in deze groep doen al niet mee om de aarde leefbaar te houden. Het lijkt belangrijker om mensen een gelukkig leven te onthouden om de macht aan enkelen te laten. Waarom kan dit niet doorbroken worden? Zelfs in Nederland mogen mensen heel veel niet. Vooral vanuit de eigen groepsdwang. Ben je bouwvakker, hoor je zware sjek te roken, ben je hooligan, dan hoor je veel te zuipen en te blowen, ben je gelovig, dan mag je veel niet en beschuldig je andere groepen dat ze voor hel en verdoemenis zorgen.

Beide klimaten, zowel meteorologische als politieke zijn in een sterk dalende lijn richting het nulpunt van de leefbaarheid. Gun elkaar eens iets zolang je een ander niet mishandelt. We leven al in een pluriforme samenleving. Als alle groepjes maar hun eigen credo najagen dan wordt het vrij snel een pluriforme enkelleving, waarbij mensen binnen die groepen elkaar al afmaken, laat staan dat ze ook nog een andere groep gaan aanvallen.

Ik moet steeds denken aan het feit dat demonstranten journalisten aanvallen. Dat is al een bereikt dieptepunt. Als men dat doet, dan is dat een teken van onmacht en onverdraagzaamheid. Een andere mening lijkt meteen de beste waarheid te vertegenwoordigen. Nieuwe verworvenheden als gelijke mensenrechten, gendergelijkheid en baas in eigen lijf zijn na een opmars vanaf de zestiger jaren nu in de gevarenzone gekomen door mensen die, zonder dat ze het zelf denken dat ze zo zijn, meer geloven in een totalitaire staat met beperkingen. Verraden, stiekem doen en aanvallen wordt weer de modus. Zo gaat het natuurlijke klimaat er aan, want daar wordt niets aan gedaan en zo gaat ook de mensheid er aan, want de groepen kunnen alleen maar elkaar bekempen. The survival of the fittest verwordt volgens mij tot de survival van de heel weinigen. En daar ben ik tegen, dus ben ik voor wat anders, maar of dat dan nog mag?

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl