De Muziek Experts

CULTUUR – Optredens Live-On-Air of op de striem…Echt of Surrogaat?

Sinds dat Corona ons land heeft aangedaan zijn we 2 dingen gaan doen en creëren, 1 is we zijn creatief met kurk geworden, ofwel we denken soms wat meer in oplossingen, we kunnen niet naar het theater, dus brengen we het theater bij u in huis op uw pc, tv of mobiel. Maar we zijn ook een soort haast en irritatie cultuur gaan creëren, post en pakketbezorgers die in no time tig honderden pakketjes moeten bezorgen, wat ik dan niet vind kloppen, ik zou dan zeggen als zo’n bezorgbedrijf zo goed loopt, neem dan meer mensen aan dat houd het allemaal iets menselijker. Aan de andere kant creëert die enorme werkdruk ook veel irritatie en korte lontjes bij sommige van die bezorgers, die je pakje voor je deur zetten, aankloppen en zelf al halverwege de straat zijn je niet eens meer begroeten of wat dan ook. Of als je er niet bent je een briefje door de deur krijgt met de vaagste teksten als “Vloekwoord , waarom bestel je nog spullen als je toch niet thuis bent” … Ja postbedrijf en postorderbedrijven, wij kunnen als besteller, koper en betaler nog steeds niet kiezen voor de tijdstippen die ons het beste uitkomen, dus zolang dat niet kan sta jij als bezorger voor een dichte deur en moet je bij mijn buren aankloppen die .. vaak ook niet thuis zijn, of gewoon niet open doen. Hoewel dat in dit en het vorige jaar wel mee viel, steeds meer mensen die thuis waren omwegen werk of omdat ze ontslagen waren.
Creatief met Korte lontjes, knip ze af en gooi die lontjes in de prullenbak en geniet van het leven! Met bijvoorbeeld……..


Nu we nog niet alles mogen wat we zouden kunnen, doen veel mensen of ze creatief zijn om de boel nog een beetje door te laten draaien. Je kunt gratis of voor betaling op bepaalde tijden naar allerlei cultuur kijken en luisteren of zelfs meedoen. Ballet, rockconcerten, Hollands Repertoire Feest, Creatievevoordoe-cursussen kun je allemaal downloaden. Maar er zitten te weinig minuten in een dag voor al die zaken. Veel meer mensen laten van zich horen of proberen zich te laten zien via media als TikTok. Nutteloze onderneming als je denkt beroemd te moeten worden. Een lach en het is alweer voorbij. Als iemand mij vertelt dat ik op facebook naar dat leuke of verrassende filmpje moet kijken, kan ik dat vaak niet eens meer vinden. Die media lopen vol met miljoenen stukjes huisvlijt. Ik besteed mijn tijd niet aan alles maar opzoeken en daar weer op moeten reageren naar allerlei piepels wat ik ervan vond. U weet, wij hebben hobby’s genoeg en dan is de dag fijn gevuld.

Een van mijn dochters kon met de auto aardbeien ergens kopen. Je kon kiezen uit allerlei varianten. Met of zonder slagroom of in de jampot of per kilo. Maarrr… ze stond 3 uur vast in die maffe rij auto’s omdat het aardbeienstorm liep. Ze heeft met haar vriendin in die auto een hele speelfilm kunnen kijken. Je moet toch wat. Maar ik niet hoor.

Nu mag je met voor-reserveren, alleen dit woord al, een uurtje of korter naar een winkel. Heb je verf nodig of een pan ? Eindelijk mogen de bekende en minder bekende lokale winkels het je weer verkopen. Blijf lokaal kopen en dan zijn er al minder van die te hoge race-autootjes die in woonwijken waar je twaalf mag, gewoon 5 keer zo hard rijden omdat dat van de baas moet. Moesten ze in 2019 nog 170 colli per dag vanuit de auto bezorgen, vandaag de dag is dat al 230 colli. Te veel deurtje open, deurtje dicht en gas geven weer. Dat er zo gevaarlijke en opgefokte situaties ontstaan is al bekend sinds een 18-jarige overspannen autokoerier een 48-jarige wandelaar doodreed, omdat die wat van die te hoge snelheid zei.

Nu ik dit vertel, kan je misschien toch nog beter even naar een striem kijken binnen dan gevaar te lopen buiten.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl