De Muziek Experts

UITSPRAAK – Milieustation verouderd? Moeten we nu naar Alphen aan den Rijn?

Vorige week had ik het in Bas On Air (het uur hiervoor) al over de gemeente, met de nieuw-en-hoogbouw plannen in de kerstraat bij oud-Burggraaff locatie. En dat daar al heel snel mensen tegen waren want Oh nee daar gaat het dorpsbeeld. Ik gaf daar als simpel antwoord op.. Als Bodegraven straks niet wil vergrijzen, wat het deels al is, en graag de jongeren nog wil behouden, dan zal er toch naar de toekomst gekeken moeten worden en het zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt worden voor die jongeren en starters. Op dit moment is er geen beginnen aan voor die groep. En als we het dan over Bodegraven hebben wat dacht je van de afvalverwerking, zowel thuis dus consument, als op het milieustation. Er worden naar mijn idee hoge prijzen gevraagd voor een zakje vuilnis, maar wel alles braaf scheiden.. aan ene kant best logisch want hoe meer je scheid hoe minder er in die zak hoeft waar je voor moet betalen, het gescheidde afval is tenslotte NOG gratis…. Maar de vraag met antwoord is nu eigenlijk …


In Zeeland waar ik oorspronkelijk vandaan kom is er een gezegde dat met de geïsoleerde ligging van deze provincie te maken heeft. Die uitdrukking is : OEMOEMENOE? Zo heet zelfs een eredivisie handbalclub daar. OEMOEMENOE is Zeeuws voor: Waar moeten we nu weer naar toe? Er zijn na publicatie van alweer een probleem in Bodegraven-Reeuwijk dat de bewoners versteld doet staan, namelijk het afvalprobleem, vele kritische opmerkingen neergedaald op deze burgers.

Je vraagt je af waarom men niet meteen na het probleem benoemd te hebben niet ook meteen de beste oplossing poneert. Nee, in onze gemeente wordt bovengemiddeld afval gescheiden. Het papier wordt door noeste vrijwilligers opgehaald in beschikbaar gestelde wagens, er hangen talloze haken voor de plastic zakken met plastic. Je kunt het restafval in zakken kwijt in ondergrondse containers en we hebben een afvalmilieustation dat nog niets kost.

Goed geregeld hier zou je denken. Nee, de problemen buitelen maar door en komen nu samen in een paniekerig verhaal waar de burgers geen oud brood van lusten.. Het plastic zou niet apart meer hoeven. De al verouderde pasjes moeten vervangen worden door betaalpassen, het milieustation is verouderd en te klein en de ondergrondse containers zijn te klein. Zijn er nog specialisten in Nederland en in de raadzaal die het beter kunnen? Lijkt van niet. Veel systemen die allemaal niet voldoen.

Een ding is zeker volgens de mening van de meerderheid van de burgers en dat is af te leiden van de vele reacties in de vele media: Houd het afvalstation in onze gemeente! Een beetje verbouwing moet kunnen en betaalbaar zijn en niet iedereen heeft een auto. Wel hebben we sloten vlakbij en dan zou het vervuilen door verspreide illegale lozingen wel eens uit de hand kunnen gaan lopen. Alsof dat dan geen geld gaat kosten met opruimen en noodzakelijk zuiveren.

Een oplossing slechts zag ik voorbij komen die hout snijdt. De niet zo valide inwoners mogen hun verouderde pasjes behouden, zodat ze niet hun betaalpas aan een oudere hoeven te geven om hun afval weg te brengen. Scheelt weer wat berovingen misschien. Dit is duidelijk de techniek van : We laten wat vallen en kijken eerst hoe de burgers de vuilniszakken uit de bomen kijken. Zorg eerst voor goed uitgewerkte en praktische plannen in plaats van de al goed bedoelende en meewerkende burgers weer te tarten met prijsverhogingen en reizen naar een al overbelast milieustation in grotere kernen. Raad, kom zelf samen met specialisten tot een doorwrocht plan.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl