do. apr 15th, 2021

De Muziek Experts

want er zijn geen betere!

CULTUUR – Hoe kunnen we weer van Cultuur gaan genieten?

3 min read

In den beginne van het jaar toen we plots in de Lockdown situatie terrecht kwamen, waar iedereen nog redelijk in pais en vree samen lee..fde werd er een youtube tv zender opgericht genaamd Radio Oranje – Troost TV.
Afkomstig vanuit het Betty Asfalt Complex onder leiding van voor u wel bekende, Paul Haenen.
Ik heb het hier wel vaker over omdat ik dit soort initiatieven enorm steun, een groep van toen 4 a 6 man zou elke dag 2 uur lang live op YouTube uitzenden.
Met diverse onderwerpen, hoewel de druk natuurlijk op Corona lag, maar het geluk is dat Paul daar een fijne draai aan weet te geven, zo konden we eens in de zoveel dagen meekijken met de moestuin van iemand in Frankrijk, en keken we mee in het Corona leven van bekende Nederlanders.

Maar waar ik eigenlijk op hint is het onderwerp wat zo ook in cultuur voorkomt, namelijk waar dit alles plaatsvond het Betty Asfalt Complex is, een theatertje gerund door dus Paul Haenen en partner.
Een zaal met plaats voor 130 mensen buiten corona tijd, en ongeveer 30 mensen IN corona tijd. Dat is best wel weinig gezien een gemiddelde lokale zaal kijk even naar het Evertshuis al snel een paar honderd zetels heeft.

Gelukkig dacht Paul en Consorten toen slim na want ze gingen hun toneelstukken DIGITAAL opvoeren, dit zorgde er niet alleen voor dat je gewoon thuis kon blijven en theater kon zien vanuit je luie stoel, maar dit zorgde ook voor enorme bekendheid en enorm veel kijkers vanuit zowel Nederland als in het verre buitenland.

Honderden kijkers meer dan de theaterzaal ooit aan zou kunnen, per persoon betaal je 10euro en per huiskamer (meer personen) betaal je 15 euro, peanuts dus!
Daarin ook gelijk het onderwerp Want hoe kunnen we weer van Cultuur gaan genieten, wel hier is uw antwoord Beste Theaterbaas-of-bazin!

LEES OOK:  PIETS UITSPRAAK – We kunnen er niet omheen, maar proberen het graag

Er zijn de laatste maanden allerlei initiatieven geweest van organisaties en artiesten om online naar betaalde danspremières te kijken, en naar live concerten in woonkamers van bekende zangers en zangeressen. Er waren crowdfundingsacties en soms een kleine actie in de open lucht.

Maar dat houd je niet allemaal bij en om de hele tijd naar beeldschermen te gaan kijken is ook geen goed idee. Nee, velen verlangen naar de disco, het theater, een concert, een voorstelling en feesten in grote zalen en op grote velden.

Dat betekent dat het geduld moet blijven worden aangesproken en dat er voor gelukkigen af en toe kleinschalige activiteiten zijn om bij te kunnen wonen. De verveling slaat alweer toe terwijl ik dit op-pen. Voor mezelf hoop ik op een reeks goede muziek belevenissen door artiesten en dan live he.

Tot die tijd vermaak ik me met CD’s, platen, boeken, tijdschriften en wat goede muziekfilms als die van Depeche Mode door Anton Corbijn of over spectaculaire artiestenlevens als die van Suzi Quatro en David Bowie en zijn gitarist. Dat kan gelukkig nog naast al dat Series Bingewatchen waar mensen het maar steeds over hebben. Gelukkig is Koning Voetbal weer aangekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lokale weer uitgebreid

Copyright © All rights reserved. | in samenwerking met BasOnAir.nl en BasvanZetten.nl