De Muziek Experts

CULTUUR – De theaters proberen het weer

Een pracht nummer en tekst van Wim Sonneveld is zoals eerder al vermeld Haal het doek maar op, doe het licht maar aan, dan zal ik mijn kunst voor u vertonen gaan.
Hedentendage is dat ook de naam van een theater voorstelling met o.a. Tony Neef, Mariska van Kolck en wie kent m nog.. Jordy van Loon, bekend van zijn hitje “Verliefd zijn is een toverbal in meer dan 1000 smaken”. Jammerlijk genoeg speelt voor mij bekende Dook van Dijk niet meer mee die is vervangen door David van den Tempel, uitleg waarom, hoe en wat mist even.

Mocht u nu zelf deze voorstelling willen zien, in oktober en november spelen ze dichter bij onze gemeente, van Schiedam tot Gouda, maar ook van Sneek tot Dordrecht en verder.
Ze spelen door tot 6 december dat zal plaatsvinden in Amsterdam in hoe kon het ook anders, het DeLaMar Theater.
Een ding is zeker. ….. De theaters proberen het weer!


Er viel een flinterdun gidsje van het Goudse Theater in de bus. Een programma tot eind 2020. Met kleine optredens voor kleine aantallen toeschouwers. Moedig, maar ook vervelend voor de organisatoren. Zij hebben zich suf gedacht en gebeld en met wat creativiteit en doorzettingsvermogen dit programma opgezet. Er moet nog steeds geld bij. En niet alleen in Gouda hoor.

Wij en nog vele andere potentiële toeschouwers hebben nog heel wat geld in de dit jaar niet geconsumeerde kaartjes zitten van de niet doorgegane voorstellingen. Wat zien we daar van terug of wat zien we daarvan nog op de podia?

Kunstenaars zijn meestal de eersten die bij crises zonder werk komen te zitten.

De voorstellingen vallen weg, want de kaartjes zijn te duur, de muzieklessen vallen weg want de prijzen ervoor zijn niet meer op te brengen. Andere banen zijn er niet zo gauw voor deze specialisten.

Want de baantjes die ze wel zouden kunnen doen, hebben ook al genoeg werkelozen die voor hen in de rijen staan. Nee, het is misschien niet zo zichtbaar. Maar binnen de muren van het eigen huis zal er best wel een andere voorstelling van zaken aan de hand zijn, zoals calculeren met de centjes over hoe lang je het nog uitzingt, foute beeldspraak, en wat je vooral koopt aan eerste levensbehoeften.

Wij wensen iedereen in de kunstsector een helpend hand toe en een sterke geest. Nu nog een vaccin. Maar dat zit er helaas in de nabije tijd nog niet zo vroeg inn.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl