De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK: ‘De bedrei/iegers van onze democratie komen vermomd als de verdedigers ervan’

Hoe graag we dit jaar ook willen vergeten, er zijn een aantal mensen die het ons best moeilijk maken, en dan heb ik het niet over de volgende spreker, ook niet over de persoon die de brief schrijft, maar over de persoon en zijn aanhang waar de brief aan gericht is.
Alle Waanheden bijeen geroepen, met demonstraties kom je over het algemeen al niet super ver, maar met deze waanzin groeperingen verkoop je nog geen drol!

Mensen die het hoe dan ook alleen eens zijn met hun eigen denkwijze, meningen en complottheorieen.
Tegen dat soort mensen moet je eigenlijk niks zeggen want ze proberen , met nadruk op PROBEREN, je mening of gedachtegoed toch wel de grond in te boren. Nogmaals Proberen.
Want stel nu dat de politie hard te werk gaat, dan zijn het opeens de bange hondjes die met de staart tussen de benen niks meer durven, ja of gaan janken dat ze niks mis doen, en `zomaar` de politie achter hun aan kwam. . Tuurlijk wij niet demonstranten zijn de plotdenkers, en hun zijn de schijn-heilige goe-denkers.
Ga toch weg, mensen denk eens wat helderder!
En dan nu de aankondiging voor de man wiens waanzin wij echt niet hoeven te vernemen of te horen, Hij noemt zich dan wel Engel, maar is eerder een Bengel!


Het gaat hier om de in de openbaarheid komende mensen die menen dat een openbaring de waarheid is. Altijd nog wel iets beter dan de anonieme schelders op Facebook, Twitter en dergelijke media. Of liever Kretia genoemd door ons.

Ik zat ooit recht achter Leon Verdonschot in Carré bij een concert van de mannen van Dream Theater. Beiden nemen niet te veel bladen voor de mond of het moeten goede popmagazines zijn. In deze column staan wij niet achter hem, maar naast hem. Men roept wel vaak: Leve het vrije woord. Dat is goed , maar verwar het niet met vrij ongegronde meningen.

Open brief van columnist Leon Verdonschot aan Willem Engel van Viruswaarheid.

Beste Willem Engel,

Er lijkt een onvermijdelijk moment in het leven van iedere zelfbenoemde leider of voorhoede van ieder zelfverklaard verzet: dat waarop de grabbelton der slogans geleegd is, de grote woorden wel zo’n beetje zijn opgebruikt, maar de behoefte aan een nóg bouder statement dan dat van gisteren niet is gestild.

Dan komen de hysterische overdrives, en het zijn altijd dezelfde. De geweldsfantasie: dan zit je dus opeens in een YouTube-serie van Lange Frans, die sinds zijn doorbraakhit Moppie een duizelingwekkend aantal afslagen richting wappie-land heeft genomen, te fantaseren over het doodschieten van Mark Rutte, slechts daartoe weerhouden door je karma. Lange Frans, die met Zinloos nog een hit scoorde tegen geweld dat kennelijk zinlozer was dan het vermoorden van de premier van Nederland, gaf in die podcast een duiding van het Nederlandse coronabeleid die nog eens onderstreepte waar hij zijn reputatie als woordkunstenaar aan te danken heeft: ‘Het is één grote huichelachtige hypocriete tyfusbende.’

Nederland, vond Lange Frans, is een ‘dictatuur’ geworden – de volgende onvermijdelijke overdrive. Waar kennen we die opmerking van? Inderdaad: van de boe-boeren van Farmers Defence Force. Toch een Nederlandse club wordt mij verteld.

En van jou, de leider van voorheen Viruswaanzin, inmiddels Viruswaarheid, want in jouw logica is immers de waanzin waarheid en de waarheid waanzin. De ironie van mensen die ‘Nederland is een dictatuur!’ roepen is dat het ze ontgaat dat het bewijs van het tegendeel wordt geleverd door precies de mogelijkheid van het straffeloos uitspreken van die stelling. De ironie van jouw club, Viruswaarheid, blijft daarnaast dat je al je acties voert in naam van een vrijheid die de vrijheid van anderen beperkt. Zelfs het meest elementaire besef van de samenhang tussen positieve en negatieve vrijheid ontgaat je, en dat maakt je een karikatuur van een vrijheidsactivist.

De klassieke finale van alle overdrives is altijd de meest walgelijke, en het vaste bewijs dat iemand ieder contact met de werkelijkheid is verloren tijdens zijn of haar val in de grote toverketel van het narcisme en slachtofferschap. Dat is het punt waarop iemand zijn eigen lot meent te kunnen vergelijken met dat van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De harde kern van de antivaccinatiegekkies doet het keer op keer, de Farmers Defence Force deed het, en jij deed het afgelopen maand eveneens tijdens jullie demonstratie in Rotterdam tegen de mondkapjesplicht.

‘We leven in bezet gebied. De vergelijkingen met de Jodenster zijn gemaakt, en ik denk dat we daar niet ver vandaan zijn.’ Je zei het echt, en je leek net zo ingenomen met die vergelijking als met jezelf. Terwijl een geestverwant van je een spandoek omhooghield met de tekst ‘Waar sta jij op 4 mei’, zei je ook dat burgemeester Aboutaleb ‘hoogverraad’ pleegde aan zijn volk. En wie niet weet wat met hoogverraders dient te gebeuren, die heeft kennelijk al lang niet meer naar Lange Frans en zijn gasten geluisterd.

Naschrift Piet: Mensen die snel met vergelijkingen en beeldspraken met de tweede wereldoorlog komen, hebben weinig historische kennis om beter te weten en om betere te kunnen produceren.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl