De Muziek Experts

CULTUUR – Een actueel belangrijk woord dat veel synoniemen kent

Het woord wat Piet zo zal gaan benadrukken is te ontleden en te lezen als in meerdere betekenissen.
Hier volgt er één … het woord is Geslachtsgemeenschap .. De Slager ziet veel van de gemeenschap zijn winkel binnen lopen. Maar ook .. Wat een gemeen schap is dat Slagersvak in de supermarkt.
Leest u het hoe u het ook wil, maar luistert u nu eerst even naar Piet!


We bespreken nu een begrip dat toch ook wel te lijden heeft van de corona-inmenging. Dit is ook naar aanleiding van een opzienbarend en heel goed interview met wetenschapper Ellen Laan en haar dochter in de Volkskrant over de seksuologie van en bij de vrouw. Het gaat nu hier om het begrip geslachtsgemeenschap. Het daten staat op een laag pitje, er zijn vrijwel geen spontane ontmoetingen waarbij het lijfelijke een vast onderdeel is. Te veel mensen hebben het er niet over, terwijl andere mensen het er te veel over hebben en dan ook nog vaak op de verkeerde tijdstippen. In de psychologie rond dit begrip gaat het het erom dat veel mensen dit een belangrijk tijdverdrijf vinden. Vooral ook omdat het niet te veel qua tijd het leven beheerst. Het is meer qua gedachten, die de kop blijven opsteken.

Liefde en aantrekkingskracht zijn twee facetten in het leven die we iedereen gunnen om mee te maken. Dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Er is te veel stil leed hierbij en er zijn veel mensen die dit niet vaak meemaken. Nu moet je het waarschijnlijk ook niet te veel meemaken, omdat dat zowel geestelijk als lichamelijk uitputtend kan uitvallen. Belangrijk in deze is: Zorg er eerst maar voor dat je partner je ziet zitten voordat ie je ziet liggen.

Nu volgend de woorden die hetzelfde betekenen en dan alleen die synoniemen die in het Nederlands bestaan. U kent waarschijnlijk het antwoord wel op de vraag waarom er zoveel synoniemen van dit begrip bestaan. Dus van soms jeukende woorden als stoten, baksen, ,bibberen, bijslapen, bonken, cohabiteren, dreutelen, flensen, nemen, pakken, pezen, rollebollen van bil gaan, vogelen en vrijen.

U begrijpt dat we de ruigere of als vies of te ruige benamingen hier nog weggelaten hebben.

Ook dat je het er wel eens over moet kunnen hebben met vooral geliefden zodat de liefde een romantische aangelegenheid blijft. Ook in deze moeilijke anti-aanrakingstijden.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl