ma. mei 10th, 2021

De Muziek Experts

want er zijn geen betere!

CULTUUR – Een actueel belangrijk woord dat veel synoniemen kent

2 min read

Het woord wat Piet zo zal gaan benadrukken is te ontleden en te lezen als in meerdere betekenissen.
Hier volgt er één … het woord is Geslachtsgemeenschap .. De Slager ziet veel van de gemeenschap zijn winkel binnen lopen. Maar ook .. Wat een gemeen schap is dat Slagersvak in de supermarkt.
Leest u het hoe u het ook wil, maar luistert u nu eerst even naar Piet!


We bespreken nu een begrip dat toch ook wel te lijden heeft van de corona-inmenging. Dit is ook naar aanleiding van een opzienbarend en heel goed interview met wetenschapper Ellen Laan en haar dochter in de Volkskrant over de seksuologie van en bij de vrouw. Het gaat nu hier om het begrip geslachtsgemeenschap. Het daten staat op een laag pitje, er zijn vrijwel geen spontane ontmoetingen waarbij het lijfelijke een vast onderdeel is. Te veel mensen hebben het er niet over, terwijl andere mensen het er te veel over hebben en dan ook nog vaak op de verkeerde tijdstippen. In de psychologie rond dit begrip gaat het het erom dat veel mensen dit een belangrijk tijdverdrijf vinden. Vooral ook omdat het niet te veel qua tijd het leven beheerst. Het is meer qua gedachten, die de kop blijven opsteken.

LEES OOK:  CULTUUR - De natuur bestaat altijd wel, maar de diversiteit ervan wordt bedreigd

Liefde en aantrekkingskracht zijn twee facetten in het leven die we iedereen gunnen om mee te maken. Dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Er is te veel stil leed hierbij en er zijn veel mensen die dit niet vaak meemaken. Nu moet je het waarschijnlijk ook niet te veel meemaken, omdat dat zowel geestelijk als lichamelijk uitputtend kan uitvallen. Belangrijk in deze is: Zorg er eerst maar voor dat je partner je ziet zitten voordat ie je ziet liggen.

Nu volgend de woorden die hetzelfde betekenen en dan alleen die synoniemen die in het Nederlands bestaan. U kent waarschijnlijk het antwoord wel op de vraag waarom er zoveel synoniemen van dit begrip bestaan. Dus van soms jeukende woorden als stoten, baksen, ,bibberen, bijslapen, bonken, cohabiteren, dreutelen, flensen, nemen, pakken, pezen, rollebollen van bil gaan, vogelen en vrijen.

U begrijpt dat we de ruigere of als vies of te ruige benamingen hier nog weggelaten hebben.

Ook dat je het er wel eens over moet kunnen hebben met vooral geliefden zodat de liefde een romantische aangelegenheid blijft. Ook in deze moeilijke anti-aanrakingstijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lokale weer uitgebreid

Copyright © All rights reserved. | in samenwerking met BasOnAir.nl en BasvanZetten.nl