De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK: Overvallen en de betekenis op twee manieren hiervan

Een paar weken terug last ik in het nieuws wat Piet u zo nader gaat vertellen, een Eetkoerier of Maaltijdbezorger wordt op het Raadhuisplein in elkaar geslagen door 3 ongeveer 15-jarige.
In Den Haag is meermaals in de Schilderswijk door een groep jongeren onrust gestookt, met welke redenen weten we niet, wel weet dat smoelenboek heel goed wat ze er tegen moeten doen… maar ze doen het helaas niet echt, het is meer meekijken en meelezen… Ook in onze gemeente wordt het steeds zotter, en als ze nodig zijn lijken ze ver van de misdaad weg te zijn.. de Politie en of BOA’s. Er mag best wel wat harder en strenger opgetreden worden, want er wordt vaak naar de ouders gewezen met “slechte opvoeding” maar dat hoeft niet altijd de reden te zijn, de ouders kunnen nog zo hard hun best doen, als de kids niet luisteren en toch hun eigen zin doen staan de ouders ook machteloos. Het ergste van alles is dus dat we het hier over kinderen hebben jongens van 15 jaar.. kom op waar gaan we heen? Te veel Schiet spelletjes gedaan?


Twee dagen achtereen zijn in Bodegraven-Stad op 27 en 28 juli huizen bezocht of overvallen, of er is ingebroken. Op camera’s is een paar dezelfde persoon te zien. Er is tevens een maaltijdbezorger op klaarlichte dag overvallen op een redelijk vol Raadhuisplein waar de terraszitters nota bij de bene echt zitters bleven. Niemand organiseerde een groepje mannen om even die gemepte jongen bij te staan en met zo’n groepje minstens een van de drie ongeveer 15-jarige stoethaspels beet te pakken en aan de politie te overhandigen.

In deze coronacrisis zijn er net zoals in rampenfilms nog steeds mensen die het zich alleen maar aan zichzelf gelegen laten om door te leven ten koste van anderen. Geld, juwelen en een geweldskick zijn toch wel belangrijker dan rekening houden met die ander.

Gelukkig wordt er wel eens eentje van die doorgesnoven verslaafde mafkezen opgepakt, zoals de kettingrukker uit Uithoorn die vrouwen een rode streep rond hun nek bezorgde in ruil voor een gouden streep die hij voor zich zelf wilde.

Wat zou hij er voor gekregen hebben bij de corrupte pandjesbaas of spaarde hij die kettingen om ze te kunnen laten omsmelten nu de goudprijs zo hoog is? Zou hij ze wel eerst moeten reinigen van het bloed. Dit zijn volgens journalisten en polities allemaal kleine misdaadjes en kleine berichtjes in de media. Maar het toont wel een deel van de samenleving die verrot is en blijft en toch ook weer wordt als je de leeftijd van enkelen onder die criminelen hoort. 15 jaar zijn ze. Geef ze maar 15 jaar en bepaal aan de hand van het programma in de gevangenis wanneer en hoe ze weer vrij mogen.

Met een contract van goed gedrag en voornemens en goede controles en periodieke persoonlijke meldingen.

Maar om op de titel Overvallen terug te komen. We zijn overvallen in de psychische zin en slaan dan vaak dood of lam of stil door de eigen angst en die voor de Coronacrisis. We wisten het niet. We wisten wel dat ie er eens aan zou komen. Maar de experts waarschuwden ons natuurlijk niet, want dan zouden de bestedingen teruglopen en daar hebben bankiers en zo onnatuurlijk helemaal niets aan. We worden toch door de wetende elite voor de gek gehouden. Althans , dat roepen de bevooroordeelde en slecht geïnformeerde betweters die zich baseren op duistere bronnen dan.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl