De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK: Cruise Schepen & Co

Zoals afgelopen week de PersCo weer op TV was, sprak er die zelfde dag ook een man in het nieuws.. want momenteel wordt bij Scheveningen de Horizon erg vervuild ..

Dan denkt u , daar wordt veel gif in gesmeten, of Rovers op zee die weet ik veel wat uithalen, of er varen allemaal speedbootjes met van die Ballon gebruikende gevaren?
Nee niks van dat alles, er liggen momenteel een aantal Cruiseschepen voor pampus aan die horizon, de man zei ook lekker plat, we betalen hier in Scheveningen parkeer en woon geld dan motte sei dat ook maar gaan betalen, ze liggu daar niet voor nopes.
Nee lagen ze daar maar voor Noppes, een cruiseschip met weet ik veel hoeveel man aan boord, misschien nog met gasten, die niet verder mag varen wegens Corona, en eigenlijk ook nergens aan mag meren,, wegens Corona.
Wat zo’n virus al niet kan doen met de waanzin van de mensheid en alles er om heen.

Dit probleem van de Horizon vervuilen, vond een paar jaar terug ook plaats in ons eigen gemeente, namelijk toen het idee was om de windmolen bij de BP tankstation langer en groter te maken.. Klachten van heinde en verre kwamen naar de gemeente, en dan denkt u de meeste klachten kwamen van mensen die er tegenaan woonde en er het meeste zicht op hadden… FORGET IT! Nee mensen uit Bodegraven Noord/Zuid, Nieuwerbrug en weet ik veel waar klaagde er het meeste over, mensen die er totaal geen zicht op hadden, en hadden ze dat wel dan was die molen misschien 2 millimeter in hun zicht….
Ach de mensheid, er valt AL-TIJD wel wat te KLA-GEN! Zo niet dan verzinnen we wel iets.


De Noorse cruisemaatschappij Hurtigruten heeft maandag 3 augustus al haar expeditiecruises langs de Noorse kustopgeschort in verband met een corona-uitbraak op een van haar schepen. Ten minste 36 bemanningsleden en 4 passagiers op de MS Roald Amundsen testten het voorafgaande weekend positief. Het schip kwam vrijdag aan in de haven van Tromsø in het noorden van Noorwegen, waarna vier zieke bemanningsleden opgenomen werden in het ziekenhuis. Vervolgens bleek uit tests dat nog eens 32 andere crewleden, onder wie veel Filipijnen, besmet waren.

De bemanning moest in quarantaine gaan op het schip, maar de 178 passagiers waren al van boord gegaan. De Noorse gezondheidsautoriteiten startten daarop een contactonderzoek en adviseerden de passagiers om in zelfisolatie te blijven in afwachting van de testuitslag. De rederij wijt de uitbraak aan eigen falen. Volgens algemeen directeur Daniel Skjeldam blijkt uit een eerste evaluatie dat het is misgegaan “bij een aantal van onze interne procedures”. Ook speelde volgens hem mee dat het aantal coronabesmettingen wereldwijd is toegenomen.

Volgens de cruisemaatschappij zijn de buitenlandse bemanningsleden wel bij het vertrek uit hun thuisland getest, maar niet bij hun aankomst in Noorwegen. Ook zijn ze niet in quarantaine gegaan, voordat zij aan boord gingen. En dit bij een van de eerste cruiseschepen in de wereld die weer gingen varen sinds de coronapandemie. De andere twaalf schepen die ook rond Schotland en Engeland varen, liggen weer aan de ketting.

Conclusie: De toeristenindustrie kan niet wachten om de verliezen in te dammen. Het lijkt op de vleesindustrieproblematiek. Daar zijn koude cellen in de ruimtes en zoals we nu wel weten tiert het virus welig in koelere omstandigheden. Om dan meteen met het eerste schip vol mensenvlees in koude gebieden te gaan varen is vragen om moeilijkheden. Dit was weer een mooi voorbeeld van het gezegde dat beide gemoedstoestanden van de mens zich in rap tempo afwisselen. Jantje, lacht en Jantje huilt (weer vlak daarna). Beter een Online cursus boeken dan Online een cruise.

Het laatste schip voer weg, ver over de oceaan, geen toeristen meer aan boord, bemanningsleden over boord, verzonken, voer weg en is nooit meer terug gezien, op geen enkel radar beeld te vinden… Één man weet er alles van … THE DRUNKEN SAILOR! Geen bemanning, geen gasten, maar eten en drinken voor tien duuzend man, die red zich wel in de verloren oceaan. Met dank aan de Irish Rovers.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl