De Muziek Experts

CULTUUR: We zijn in verwarrend Coronawater beland

Twee weken geleden op de donderdag, en nu een ruim uur geleden was het weer zo ver, heel Nederland zat stipt 19:00 voor de buis gekluisterd want…. Het was weer tijd voor een PersCo.

Waar vroeger iedereen klaar zat voor Swiebertje en Peppi en Kokki, zit nu iedereen klaar voor Rutte en De Jonge … Tja ehh Peppi en Kokki anno nu?
En zegt u nu eerlijk, we hadden matige regels, en het blijven matige regels, we kunnen alsnog onwijs veel, laat ik zo zeggen, meer wel dan niet, maar de simpele mens kijkt niet naar wat hij WEL kan, maar naar wat hij NIET kan, zie maar het gezeur en geklaag op facebook .. beter het klaagboek genoemd, we mogen dit niet en dat niet en zus niet. We mogen gewoon nog uit eten, maar moeten even ons adres achterlaten.. en zeg nu zelf.. oke privacy is het niet helemaal, maar stel er was nu iemand besmet, dan is het toch fijn dat ze dat gelijk aan u kunnen melden, in plaats van vaag in het rond zoeken naar iemand met een bril, kort krulletjes haar, zo in de 60 geschat,… Ha Piet! … Nee het zijn echt matige regels hoor mensen.. neem een voorbeeld aan China, wees blij dat je er momenteel niet woont!


Na maandenlang naar specialisten en ministers geluisterd te hebben en aan de buis gekluisterd te hebben gezeten, worden de leidinggevenden nu zelf ook wat gek. Ze luisteren naar de belabberdste adviezen van burgemeesters, regio-managers van allerlei pluimage en ook nog naar die opdringerige representanten van de HoReCaffers en in dit geval die in Engeland. Dit laatste zorgt wel voor braakneigingen bij ons hoor. Het volgende bericht is het toppunt.

Ja, goed idee, dachten ze daar in dat maffe afgescheiden Engeland: We gaan die blèrende gasten van de horeca helpen hun inkomsten wat te verhogen. Waarom, vragen wij ons meteen af, dan niet meteen ook de busmaatschappijen en de handhavers helpen en de lonen van de verpleging verhogen? Het nu volgende plan is niet logisch te bevatten en ook niet te verdedigen.

Wat is er dan dat we zo uit ons vel springen? Nou, het simpele feit alleen al dat er al veel Engelsen uit hun vel springen door obesitas en gebrek aan kennis van goed eten, omdat in de steden, en daar wonen de meesten en zeker de armsten, op iedere hoek van de straat al fastfoodketens hebben. En als je iets moet doen aan gezond eten is het wel langzaam eten en zelf eten maken met voldoende groenten. Afijn , U snapt me wel. Maar die Engelsen.

Hier komt het:

De Inwoners van Verenigd Koninkrijk kunnen tot eind augustus elke maandag, dinsdag en woensdag voor de helft van de reguliere prijs uit eten en drinken om de horeca een steuntje in de rug te geven. De overheid past de rest bij. Net als in Nederland was de horeca daar maandenlang gesloten als gevolg van de corona maatregelen.
Er gelden wel voorwaarden aan de kortingsactie, zo geldt de 50 procent korting niet op alcohol en zit er een maximum op van 10 pond per klant.

Naar verwachting kost dit de Britse regering een half miljard pond.Zowel restaurants als cafés, bars, pubs en kantines op school en het werk kunnen meedoen. Helemaal van de besnuffelde die schoolkantines. Meer dan 72.000 restaurants hebben zich aangemeld, heeft minister van Financiën Rishi Sunak gezegd. Ja, logisch.

Hierop volgen volgens ons de ziektekosten die dan weer toenemen en de bestaande voorlichting over gezond voedsel is meteen al weggegooid geld. Vroeger woonden er rare Romeinen in Frankrijk en ook Engeland volgens Asterix en Obelix, maar nu zijn die Engelsen zelf het rare volkje bij de zee. Blij dat wij er van gescheiden zijn door die heerlijke Noordzee.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl