De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK: EU-staten werken zogenaamd samen, maar bakkeleien te veel door.

Een aantal weken terug zag ik een aantal gesprekken met Mark Rutte voorbij komen, waarbij hij nogal in het nou gedreven was vanwege iets waar meer landen tegen hem waren dan voor … ging volgens mij over geld
Maar hij sprak er erg makkelijk, luchtig en laconiek over wat mij dan weer enorm opviel.
Met dan het volgende zinnetje van Piet in Petto, denk ik… Bakkeleien is inderdaad het juiste woord, er zal nooit welk bedrijf, of politiek gezien iedereen op 1-lijn zitten!


Toch maar wat politiek in deze niet al te zomerse dagen. Nou, de EU-perikelen blijven maar binnen vliegen via de media. De zeven en twintig regeringsleiders zaten aan een grote ronde tafel in een grote zaal en hebben daar onlangs vier nachten, ja, nachten, overlegd. Ze gingen na het diner wat soms pas om 21 uur aan kon vangen door met hun overleg over stapels geld en leningen en schenkingen en beloftes en afgedwongen verplichtingen. Dan kun je beter uitslapen tot 12 uur in de middag dan om 9 uur weer aan tafel te moeten zitten. Ze raakten vermoeid en eerder geïrriteerd.

Het zijn net mensen, zullen sommigen van u zeggen. Maar deze 27 mensen hebben wel grote verantwoordelijkheden. Hebben ze wel goede coaches en andere medewerkers om het werk beter voorbereid te kunnen doen. Zodat er niet te veel gekibbel naar buiten komt. Men kan beter wat tijd plannen en dan pas naar buiten komen met goede plannen. Veel landen hebben boter op hun hoofd als je hun vertegenwoordigers hoort praten. Als je er wat meer van weet, dan zeggen ze vaak juist niet bepaalde belangrijke argumenten die ze zouden moeten melden.

Waarom stribbelen sommige leiders en landen zo lang tegen? Het beste voorbeeld waar ik wat van weet is Italië. Een best leuk land met veel producten, bv. goed voedsel en schoenen. Maar ook een lek land. Wat bedoelt u? Nou, waar blijven alle subsidies? Wel eens van de Maffia of de Drangheta gehoord.? Dan is er de laatste tijd een horde van regeringen geweest die ondanks de grote begrotingstekorten toch de lonen n en de pensioenen verhoogde. Dit om kiezers te trekken en die koest te houden natuurlijk. Dat is een tweede negatief punt waar je de regeringsleiders van dit land nooit over hoort. Dan nog een al veel langer durend en heikel probleem in dit land in de vorm van een langgerekte laars. Het zuiden is door die vorm erg geïsoleerd van het rijkere noorden met zijn havens en mindere afstand tot de Europese markten. Dit deel heet de Mezzogiorno en sterke krachten in het noorden willen dat armere deel al decennialang niet voldoende steunen.

En dan boos worden op de Nederlandse premier Rutte die met een paar andere landen zuinig wordt genoemd. Geef dan toe dat je als Italië bij de verkwistende landen hoort.En het toppunt vond ik dat in de Italiaanse media een verdraaid bericht kwam te staan dat echt helemaal niets met deze geldproblematiek door de Coronacrisis heeft te maken. Rutte werd verweten een te koud kikker te zijn, want hij had niet de hele tijd aan het sterfbed van zijn moeder doorgebracht. Ja, dat is pas de boel verdoezelen. Jammer, want we hebben de EU echt nodig en wee ons gebeente en wat er om heen zit, als dat samenwerkingsverband aan het afbrokkelen zou gaan.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl