De Muziek Experts

CULTUUR – Typen Vervoermiddelengebruik veranderd door Corona

Sinds dat Corona ons land aan doet ben ik nog maar weinig onderweg geweest , in het algemeen, maar sowieso weinig met het OV, eigenlijk alleen voor de hoognodige dingen, binnen Den Haag en omstreken ga ik per fiets, en de rest doe ik met iemand anders in een auto.
Het is mij wel opgevallen, maar ik moet zeggen dat ik niet helemaal up2date ben, dat het een stuk rustiger oogt in het OV. Dat is dan misschien één van die paar voordelen.
Hoewel het in Den Haag best praktisch is om met het OV te reizen houd ik het toch nog even bij zeldzaam, en twijfel ik toch steeds meer of het niet handig is om een rijbewijs te halen (ja die heb ik nog niet), en een auto binnen te halen. Hoewel je dan weer met te weinig parkeerplaatsen zit..

Het is ook altijd wat!


In het begin van het gebruik van het begrip Corona moest ik zelf denken aan de Toyota Corolla. Later bleken er biertjes te bestaan met deze naam, en winkels en kaarsen en alles bleek terug te brengen tot de Heilige Corona, die onthoofd werd om haar goede bedoelingen. Tegenwoordig is het meer een vervloekt woord.

We zijn allemaal mobilisten. Er zijn tal van vervoersmiddelen voorradig hiervoor, maar er is een verschuiving waar te nemen in het gebruik van de verschillende soorten.

Door dat corona konden velen niet naar het buitenland. Vaak per vliegtuig naar te verre oorden. Hollanders vliegen overal naar toe en je vindt ze net als vliegen echt in ieder land op aarde.

Maar ja, voor de wat rijkeren onder ons waren er andere oplossingen. Niet de trein en zeker niet meer het vliegtuig. Nee, vader had een sloepje aangeschaft voor 50 mille om deze zomer dan maar wat in Nederland te kunnen doen. De elektrische fietsen zijn niet aan te slepen. Spaargeld of lening aanspreken en lekker karren door de eigen nog niet vaak ontdekte omgeving. Dan volgde ook nog de hausse in verhuur van campers en de tweedehands markt voor caravans barstte open toen het kramperen weer volledig mocht.

De vraag voor de nabije toekomst is of dit een blijvende verandering wordt in het vervoerswezen. Gaan de mensen weer met de trein en de bus? Niet alleen voor het werk, maar ook voor de broodnodige ontspanningen. Of kopen nu meer mensen de nog relatief duurdere elektrische auto’s? We zullen het beleven als het weer het oude normaal wordt. Dat hopen we echt.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl