De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK: Goede muziekreleases op CD’s en Muziekproviders mogen weer

Een klein uur geleden kon ik u melden dat er weer meer te doen is, zo organiseert de B.O.V. de komende zaterdagen allerhande muzikale optredens, aanstaande zaterdag treed de band Beter Music op, en de week daarop draaien de orgels van Krul Draaiorgels weer de oer-Hollandse klanken het dorp door.

Er komt zo gezegd weer beweging in de culturele uitjes, maar waar ik tot ergens rond maart nog minstens 5 a 10 evenementen kon verkondigen op een dag of week zijn dat er nu een heel stuk minder helaas, velen weten niet of mag wat ze willen doen en worden daar door tegengehouden, of willen überhaupt nog niet optreden, of willen heel graag, doen het dan ook, maar worden voor het optreden al tegengehouden omdat ze teveel publiek trekken, alles is mogelijk dezer tijd.

Gelukkig hebben we dan nog het geen waar Piet u over bij gaat praten. Het is zwart-grijzig en vaak al grijs gedraaid, klinkt soms een beetje krakerig, maar wel kraakhelder.Nu er bijna geen concerten en manifestaties voor de muziekliefhebbers onder ons zijn, kunnen we ons toch nog enigszins laven. Er zijn nog actieve artiesten die hun product op de markt gooien. Die verkopen graag hun muzikale hersenspinselen. Ook kunt u nog eens terugluisteren via uw eigen collectie die toch maar niks staat te doen op de vele planken in ons land die doorbuigen van de LP’s en de CD’s.

Als ik dit wel eens opper bij mensen, dan volgen er de gekste opmerkingen. Niet dat men zegt; goed idee Piet, ik ga weer eens een uurtje Beatles luisteren of een DVD van The Stones Akoestisch in The Paradisio kijken. Of de gekste opmerking voor geen muziek opzetten: Ik heb geen pick-up meer.

Waarom heb je dan ooit die stapels plastic en papier gekocht? Wij adviseren om zonder beeldschermen plaats te nemen en een goed glas van wat dan ook klaar te zetten. De koptelefoon mag, maar zet het geluid wel meteen wat harder dan in Muzakstandje drie hoor.

Er staan wel vaak nog honderden LP’s. Waarom dan die pick-up weggedaan? Nee, gewoon laten staan en gebruiken. Zalf voor je oren en vaak ook nog de geest die achter die oren weer verwend en verrast wil worden. Muziek is mooier dan je denkt, als je het echt als muziek gebruikt. Laat het lied of de compositie tot de laatste noot opstaan, voordat je op wilt gaan staan. Verdiep je in die muziek. Neem de tijd en je voelt weer wat anders door je heen stromen dan stress en haast en ongeduld en zoveel te doen. Nee, één ding doen en verder niets. Doen; enkele kwartieren muziek beluisteren. Een kunst die iedereen verstaat!

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl