do. apr 15th, 2021

De Muziek Experts

want er zijn geen betere!

CULTUUR – Real Life documentaires over relaties, dieren en ziekten

3 min read

Je hebt 2 , of nu ik het bedenk je hebt 3 tijden in een TV Jaar.
1 is algemeen, meestal in de herfst, winter en lente maanden, en je hebt 2 de zomermaanden ofwel komkommermaanden, en in een bijzonder geval heb je nog 3. De zender weet niet wat ze aanmoeten met de zendtijd en gooien maar wat on air.
In die 2e en 3e situatie zitten we momenteel.

Het Corona virus heeft heel wat tv programma’s niet laten doorgaan, ofwel er wordt nu gekeken naar welke herhalingen kunnen opnieuw worden uitgezonden, en welke programma’s kunnen nog wel hun doorgang vinden. Zo zien we bijvoorbeeld programma’s als “Ik weet er alles van” , en “het zijn net mensen” die wel door konden gaan en niet eens met zo onwijs veel aanpassingen. Ja we missen het publiek wordt er gezegd.. Nou om eerlijk te zijn, ik mis het klapvee voor geen meter!
En zoals bijvoorbeeld Ruben Nicolai het oplost in Ik weet er alles van, vind ik geniaal, gewoon een bedieningspaneeltje met knopjes en onder elk knopje zit een geluidje, van applaus tot boe geroep of een pling voor iets wat goed of fout is.

Maar Het moge ook duidelijk zijn dat zenders geen raad meer weten met zoveel zend tijd en gaan dan programma’s 3 maal op een dag uitzenden waarvan ik bij 1x zien al het idee heb dat m’n maag overvol zit en alles er direct uit komt. Noem even showbizz programma’s als Boulevard en Shownieuws, en praat programma’s als Op 1, natuurlijk soms best nuttige onderwerpen, maar heb het nu ook eens over iets leuks. In corona tijd hadden hun niks “leuks” te melden, wat voeg je dan toe? Het journaal kan ons ook al het slechte nieuws al melden.

Back to reality, back to our radio program, wat wel elke week weer anders is, wij herhalen onze teksten niet, wij blijven positief en draaien genoeg opbeurende muziek en cabaret!

LEES OOK:  Cultuur - Weer middelbaar onderwijs in Bodegraven?

Als je TV kijkt, dan zijn er veel van deze drie soorten programma’s over relaties, dieren en ziektes te volgen en die hebben nog iets gemeen ook. Ze zijn tot nu toe allemaal nog opgenomen in de naïeve tijd van voor de Coronacrisis. Je kunt er lekker lui naar kijken en toch betrokken zijn.
Betrokken met de goede hulpverleners, de onverwachte problematiek en de sprankjes van hoop, licht en liefde die er in zitten. Ik kan best naar deze programma’s kijken. Ze zijn nogal realistisch en je wilt het waarschijnlijk niet te vaak dergelijke problemen zelf of in je nabijheid beleven.

De jeugd blijkt vooral te kijken naar egotrippende gesponsorde Vloggers die van alles laten zien en uitleggen aan de kijkersschare. Zodat die een sprankje meepikken van de virtuele jetset spullen die je natuurlijk wordt geacht te gaan kopen. Die vloggers laten zelfs in hun grote eigenmedelijden zien waar en hoe zij geraakt zijn door Corona. Ook hier valt dus een traantje weg te pinken.

Maar wij geven de voorkeur aan de realiteit. Je kunt ook je geld gaan geven aan dierenfondsen, antihongerfondsen en dergelijke in plaats van nog meer nutteloze smeersels en gadgets aan te schaffen.

Dit komt waarschijnlijk niet in jeugdige kijkers op. Die zouden wel wat meer mogen oppikken van de nieuwssites en kranten om zich wat beter op de hoogte te stellen dan alleen de laagte in koekeloeren naar het schermpje met al die aanslagen op je incasseringsvermogen en je portemonnee.

We hopen dat het reële leven weer snel opkomt na de langverwachte virusprik voor ons allen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lokale weer uitgebreid

Copyright © All rights reserved. | in samenwerking met BasOnAir.nl en BasvanZetten.nl