De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK: Doorzettingsvermogen

Ik breng het aanstaande woord even naar het heden.. Doorzettingsvermogen is anno nu.. het doorzetten, het feit dat we leven het doorzetten, het feit dat er regels zijn en het feit dat als we die niet naleven er nog minimaal 1 golf extra bij komt. Nee niet dat automerk.. helaas.
Voor u één, en voor u en voor u. Ik hoor het Oprah nog zo zeggen.

Doorzetten om het leven van elkander zo prettig mogelijk te maken. Doorzetten om niet moeilijk te doen en te zeiken over de afstand die je moet houden.

Nee laat dan maar in het nieuws komen dat het nieuws in het nieuws is. Snapt u m nog. Amber Brantsen NOS lezeres kreeg een flauwte een paar weken terug, maar twitterde gelijk de wereld in dat het weer goed ging met haar, en is gewoon weer aan het werk… Dat is doorzettingsvermogen. Niet miepen, niet zeuren, niet zeiken, niet zaniken.. Gewoon DOORGAAN…
We zullen Doorgaan… Ramses zei het jaren terug al!Aan deze menselijke eigenschap moest ik ooit denken in een late herfst van 2005. Ik ontdekte toen iets. De bladeren van sommige boomsoorten zaten toen eind november nog allemaal aan die bomen. Ze weigeren niet te vallen, maar hadden nog wat leven extra gekregen. Je kunt dat ook wel doorzettingsvermogen noemen , omdat ze langer doorgaan of aan het leven willen blijven hangen.
Ze hebben nog wat levenssappen in reserve, als het ware.

Ook lees je af en toe dat er weer een oudste mens is overleden. De oudste veteraan uit WO II of de man die in drie eeuwen leefde. Goede genen of ook een deel doorzettingsvermogen. Door weer en wind en tegenslagen met redelijk gevulde magen en niet te veel vragen haal je heel wat dagen!
Zo kan aan die bomen zelfs in de volgende lente best nog wel een blaadje zijn blijven hangen , dat nog steeds, wel bruin geworden, aan die boom hecht aan een iel takje. De natuur zet altijd door.

Dat zeldzame doorzetten zie je toch steeds minder. Mooi dat het in die herfst even opviel. Want de meeste mensen komen echt verder met wat doorzetten. Dat heeft dan ook te maken met overtuiging, zelfvertrouwen, niet te gauw kwaad worden en dergelijke.
Want laat je niet te snel door anderen afleiden. Die anderen vind je vaak op je werk, op straat en vooral in de tv. Van die kleine mensjes, die echt lijken, maar niet groter zijn dan zo’n 30 cm.

Die laten je en ons een nepwereld zien of de wereld van mensen die denken dat die nepwereld echt is. Laat ik één naam noemen; Paris Hilton. Een beroemde stad en jongensnaam uit de Griekse godenwereld als voornaam en een torenflat als achternaam en dan denken dat je belangrijk bent, terwijl je niet eens kan doorzetten. Niet bij het afwassen, wat is dat; afwassen?, niet bij een relatie, leg de klemtoon maar op het eerste deel van het woord , REL, niet bij op tijd komen enz. Op tijd komen? Ik heb mijn eigen agenda hoor!!! Mooie voorbeelden zijn dat als s je het doorziet, en dan ben je al een doorzetter, omdat je kijkt met je eigen wil.

Die mens PH (zuurgraad vaak heel hoog) symboliseert de verwenning die is opgetreden en als er dan maar één tegenslag ontstaat op het te verwachten prachtige welvaartspad dat iemand voor zich zag, dan gaat er een vingertje omhoog en geeft zo’n type mens de schuld aan andere mensen die daar natuurlijk voor verantwoordelijk zijn. Die beschuldigden ervaren zoiets vaak helemaal niet en snappen niet dat ze daar iets mee zouden moeten. Vaak hoeft dit dan ook echt niet hoor. Laat die ander maar even ontladen. Leeglopen als een verdwijnende wolk.

Als je ergens in gelooft of het ergens in ziet zitten, laat je dan niet afleiden of er van afhouden. Zet nog maar een tijdje door. Er mee stoppen kan altijd nog. Bv . als je toch door betere argumenten overtuigd raakt dat je op de verkeerde weg aan het doorzetten bent. Ook in zo’n tijd als deze. Kom uit voor je doorzetten of overtuiging. Blijf bij je geloof, je sport, je port, je muzieksoort, je vrienden verdedigen. En niet te snel anderen op hun huid zitten. Iedereen moet zelf doorzetten of doorkrijgen dat ie op een andere weg moet gaan doorzetten. En graag samen. Dat werkt.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl