do. apr 15th, 2021

De Muziek Experts

want er zijn geen betere!

PIETS UITSPRAAK : Mensen willen zich niet al te lang aan de regels houden

3 min read

Héél toevallig had ik in het vorige uur, mijn eigen programma Bas On Air al over het onderwerp .. Regels zijn er om te …. waarop ik antwoordde met .. normaliter zijn ze er om te breken, maar momenteel de regels die nu lopen vanwege corona, die zou ik toch maar liever naleven.

Ik heb toevallig afgelopen weekend mij gemengd in een helaas heel fel wordende discussie over de spoedwet en de demonstraties daar tegen.
En het nadeel is dat iedereen denkt dat hij één of andere professor is en alle kennis in pacht heeft.
Wel ik zeg het u, de enige die alles weet van het heersende virus, .. is … het virus zelf!
Alleen het virus kan zeggen wanneer hij de kop weer op steekt.
Het geen wij er tegen kunnen doen is ons aan de gestelde matige regels houden, ja niet maatregels, nee matige regels.
Ik bedoel maar , wat is er nu zo erg om 1,5 meter afstand te houden van elkander?
Wordt de sfeer dan grimmiger?
Nee toch? Oké we zijn het niet gewend.. nou ja tijd zat om er aan te wennen, we moeten minstens wachten tot het eerste voor ons bruikbare vaccin er is, en wij dat ook toegediend krijgen.
Succes met demonstreren, maar wel op 1,5 meter!


De berichten buitelen over elkaar heen in het nieuws. Het lijkt vaak op andere ooit eerder gepubliceerde berichten. Maar incidenten hebben vaak een uniek tintje waardoor het in het nieuws komt. De vraag is nu wat er van deze incidenten allemaal gerelateerd is aan de corona-maatregelen om zo weinig mogelijk mensen ziek te maken. De berichten buitelen dus over elkaar heen.

Maar de tragische verhalen schijnen voor sommige mensen geen enkele reden om mee te blijven doen aan de corona-maatregelen. In Frankrijk slaat het tuig een buschauffeur hersendood omdat hij de passagiers vraagt om het mondkapje te blijven gebruiken. In een ons nabij ziekenhuis komt een besmet familielid even vertellen wat hem niet zint en hij haalt zijn mondkapje af en besmet vier medewerkers. Er staat in dit bericht er bij vermeld dat niet te bewijzen valt dat de besmettingen meteen te linken vallen met het gedrag van deze man, of eerder ook een stuk tuig. Nee, man, laat je vrijwillig opsluiten.

LEES OOK:  Cultuur - Weer middelbaar onderwijs in Bodegraven?

Ook het aangrijpende verhaal van de jongste verpleger in Nederland die tragisch overlijdt aan de gevolgen van dit venijnige virus zet geen zoden aan de dijk. Nee, men klaagt in de donkere media als twitter en dergelijke lekker door over die te lang durende praatprogramma’s op tv die natuurlijk een verlengstuk zijn van de heersende klasse.

Maar daar is men niet voor. Nee, er duiken allerlei groepen en groepjes op die plots willen demonstreren tegen de dictatuur en de onwaarheden over Corona. Zogenaamde leuke titels voor deze groepen buitelen ook al over elkaar heen. De voorgangers en spreekbuizen meten zich leidende goeroe-manieren aan en blaten kreten als dat zij te vergelijken zijn met de Februaristakers uit de Tweede Wereldoorlog en hun kennis opgedaan hebben bij betrouwbare bronnen. Of dat bierbronnen of allerlei losvliegende websites zijn, dat lieten ze in het midden.

Maar zij zijn niet van het midden en ze beseffen maar niet dat met geweld en loze kreten de wereld zich echt niet naar hun nukken keert. Zoals een krantenculumnist onlangs schreef; deze activisten moeten eerst maar eens op excursie naar een Libische of Syrische gevangenis. Weg ermee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lokale weer uitgebreid

Copyright © All rights reserved. | in samenwerking met BasOnAir.nl en BasvanZetten.nl