De Muziek Experts

CULTUUR: Ze weten alles van je, maar niet heus

16 september 1999, een memorabel moment voor de mensen die graag reality TV kijken.
Toen vond namelijk de eerst uitzending plaats van … BIG BROTHER … 24/7 wordt je bekeken en gevolgd met een camera, nergens, maar dan ook echt nergens ben je er veilig voor.
Tot op de WC, slaapkamer, badkamer, zelfs in de douche zijn ze te vinden.
Vertaal dit nu eens naar het Reallife leven, hoewel Reality ook wel Realiteit betekend maar zo reaal was dat nu ook weer niet, ga maar na als er een filmploeg in elke kamer van je huis staat, inclusief tuin, en je je erf niet mag verlaten.


Ofwel Big Brother is Watching you, die uitspraak kwam toen omhoog, en de laatste jaren weer en steeds vaker.
Want hoe veilig zijn we nog in ons eigen land?
Kan Dhr Rutte straks met je mee kijken wat je nu weer staat te doen?
Kijkt het ministerie straks je pincode mee, en kijken ze of je niet te lang twijfelt over die code?
Je kan het zo gek niet maken of je wordt toch onbewust gecontroleerd.
En dat brengt ons bij het volgende…


We weerstaan nog net dat men alles van je weet zoals in China waar op iedere hoek van de straat wordt gefilmd. Je kunt per inwoner een speelfilm gaan samenstellen. Je wordt bij ieder overtreding aan gepakt, zodat er straks meer mensen in een gevangenis wonen dan erbuiten. De VS zijn hierin al aardig op weg naar ik ervaar. Geen verkeersovertreding , geen tweede relatie, geen te laat op het werk komen enzovoorts. Je hoeft thuis niet eens meer te zeggen waar je uithing. Of opscheppen over wat je meemaakte. Dat is ook klaar.

Misschien kun je soms voor even nog echt iets beleven. Ja, bij een stroomstoring. Of iemand omkopen, maar dan moet je wel steeds een grotere berg geld ervoor opbrengen denk ik.

Drugsgebruik dan. Hoe kom je er in het geheim aan en hoe verklaar je je geestelijke afwezigheid of het hangen in de bank? De harde waarheid kan dat drugsgebruik dan danig doen verminderen. Maar of dat dan een oplossing is of een nadeel , dat is nog niet een gelopen race.

Ook al in Bodegraven is wel eens een heuse drugsbende opgepakt die cocaïne leverde aan iedereen die maar belde. Er was een ruimte van een industrieel gebouw gehuurd en daar werd gehangen en gevangen. Of een gokbedrijf met beesten als hanen? Ja, speelde zich ook al af in Bodegraven. Het christelijk aandoende anagram voor Bodegraven, namelijk Godebraven, gaat al niet meer op.

Hoe kun je nog wat doen wat onopgemerkt blijft? Alleen of met heel erg goede naasten dus en binnenshuis zonder geluid. Dat doe ik al jaren met een koptelefoon, een drankje en een bed.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl