do. apr 15th, 2021

De Muziek Experts

want er zijn geen betere!

CULTUUR: Ze weten alles van je, maar niet heus

2 min read

16 september 1999, een memorabel moment voor de mensen die graag reality TV kijken.
Toen vond namelijk de eerst uitzending plaats van … BIG BROTHER … 24/7 wordt je bekeken en gevolgd met een camera, nergens, maar dan ook echt nergens ben je er veilig voor.
Tot op de WC, slaapkamer, badkamer, zelfs in de douche zijn ze te vinden.
Vertaal dit nu eens naar het Reallife leven, hoewel Reality ook wel Realiteit betekend maar zo reaal was dat nu ook weer niet, ga maar na als er een filmploeg in elke kamer van je huis staat, inclusief tuin, en je je erf niet mag verlaten.


Ofwel Big Brother is Watching you, die uitspraak kwam toen omhoog, en de laatste jaren weer en steeds vaker.
Want hoe veilig zijn we nog in ons eigen land?
Kan Dhr Rutte straks met je mee kijken wat je nu weer staat te doen?
Kijkt het ministerie straks je pincode mee, en kijken ze of je niet te lang twijfelt over die code?
Je kan het zo gek niet maken of je wordt toch onbewust gecontroleerd.
En dat brengt ons bij het volgende…


We weerstaan nog net dat men alles van je weet zoals in China waar op iedere hoek van de straat wordt gefilmd. Je kunt per inwoner een speelfilm gaan samenstellen. Je wordt bij ieder overtreding aan gepakt, zodat er straks meer mensen in een gevangenis wonen dan erbuiten. De VS zijn hierin al aardig op weg naar ik ervaar. Geen verkeersovertreding , geen tweede relatie, geen te laat op het werk komen enzovoorts. Je hoeft thuis niet eens meer te zeggen waar je uithing. Of opscheppen over wat je meemaakte. Dat is ook klaar.

LEES OOK:  PIETS UITSPRAAK - Verkiezingen met als hoofdpunt Seksualiteit [THROWBACK 2016]

Misschien kun je soms voor even nog echt iets beleven. Ja, bij een stroomstoring. Of iemand omkopen, maar dan moet je wel steeds een grotere berg geld ervoor opbrengen denk ik.

Drugsgebruik dan. Hoe kom je er in het geheim aan en hoe verklaar je je geestelijke afwezigheid of het hangen in de bank? De harde waarheid kan dat drugsgebruik dan danig doen verminderen. Maar of dat dan een oplossing is of een nadeel , dat is nog niet een gelopen race.

Ook al in Bodegraven is wel eens een heuse drugsbende opgepakt die cocaïne leverde aan iedereen die maar belde. Er was een ruimte van een industrieel gebouw gehuurd en daar werd gehangen en gevangen. Of een gokbedrijf met beesten als hanen? Ja, speelde zich ook al af in Bodegraven. Het christelijk aandoende anagram voor Bodegraven, namelijk Godebraven, gaat al niet meer op.

Hoe kun je nog wat doen wat onopgemerkt blijft? Alleen of met heel erg goede naasten dus en binnenshuis zonder geluid. Dat doe ik al jaren met een koptelefoon, een drankje en een bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lokale weer uitgebreid

Copyright © All rights reserved. | in samenwerking met BasOnAir.nl en BasvanZetten.nl