De Muziek Experts

CULTUUR: Je hoeft het niet te weten, maar krijgt het ongewild toch mee…

Heel toevallig zat ik laatst naar RTL Boulevard te kijken, Bridget Maasland stond als presentatrice in de studio, en het toen lijkende hoofd onderwerp ging over jawel.. RACHEL HAZES, een betere timing kon je haast niet vinden.

Bridget praatte uiteraard vol lof mee over Rachel, hoe vriendelijk en goed ze was, en richting het eind werd er nog naar haar mening gevraagd, wat denk jij, moet ze door gaan met wat ze nu doet of niet… werd haar gevraagd.

Mijn vraag dat hele gesprek was alleen… “Waarom kijk ik dit nog” , er zit voor mij in die gehele Hazes geen enkel sprankeltje interesse meer. Vroegah, met die Ouwe, ging het nog wel, maar ja toen was ik ook nog zo jong… Nee als je on-interessant nieuws wil zien of horen moet je vooral de showbiz programma’s kijken in een komkommertijd of een tijd als deze. Geen z***k aan! …


Kent u dat? Je luistert radio of kijkt bepaalde nieuwsprogramma’s op tv of iemand in je naaste omgeving fluistert of vertelt enthousiast iets wat je zelf maar peanuts of niks vindt om dat te moeten weten. Je kent er geen belangrijkheid of om een synoniem te gebruiken, importantie, aan toe.

Soms krijg je in dit mediageile tijdperk zo’n nieuwbericht wel drie keer om je oren of voor je ogen op één dag.

Want wat heb je er aan? De wereld zit er vol mee en de programma’s moeten er vol mee, anders hebben ze daarin niets te vertellen. Dat Boulevard van RTL 4 plakt een soort bushalte rechts in het beeld waar je de zogenaamde celebreties, of in gewoon zeer goed Nederlands, de beroemdheden, ziet staan en wegglijden als ze aan de beurt zijn geweest met het nieuwtje dat de reden is dat ze op dat bordje rechts in het beeld genoemd worden.

Nu in het thuisblijfdwangbuisje zitten velen te lang voor die andere dwangbuis en nemen ze dit soort nieuws tot zich. Maar ook als je het niet wilt weten, sla je het op. Ik geef geen voorbeelden, want dan slaat de meligheid toe. Nee, het gaat om de psychologie bij dit fenomeen dat je belast wordt met nutteloos nieuws.

Daarom: verleg je aandacht van al dat doordreinende nieuws naar wat ik nu vaker bekijk: namelijk fantastische geschiedenisreportages met nooit geziene beelden van feiten uit WO II of prachtige beelden van het leven op deze bedreigde planeet met leven. We zijn een zeldzame planeet, namelijk vol levensvormen, maar we beseffen het niet voldoende met alle discriminatie van dieren en andere medemensen. Dan is de evolutie nog niet voldoende doorontwikkeld zullen sommigen zeggen, maar er is ook een facet in dat zich ontwikkelende leven dat nooit evolueert lijkt wel en dat is het geweld, het overleven van de fitsten.

Een bijkomend probleem bij onze tijdelijke relatief milde gevangenschap is ook het FOMO-effect. WAT is Dat”? Dat moet je echt niet in je systeem hebben, want dat is een vorm van moderne dwang. Het is een Engelstalige afkorting voor Fear Of Missing Out. Daar staat het nieuws echt steeds vol mee:

Dat wedstrijdje gaat niet door, zus concert is afgelast, die persoon kan zijn record dit jaar niet verdedigen en het geplande feest moet heel anders en met minder feestgangers doorgang vinden of geheel niet. Denk niet in FOMO, maar in PROMO. Dat wil zeggen dat je je beter kan focussen op Prima Open Mind Ontwikkelingen in je zelf dan dat FOMO om deze tijd nog enigszins leuk door te komen met u en de uwen. Succes hiermee.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl