De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK : De telefoon is voor veel mensen de beste vriend

De Telefoon … wat kan je er tegenwoordig niet mee doen?
Ik zag toevallig laatst een video voorbij komen op het video en uber digitale platform youTjoep, waar een verslaggever van Bright TV (onderdeel van RTL-Z) een telefoon in handen had, waarmee je zo gezegd door kleding heen kon kijken, helaas heeft het bedrijf van die telefoon nu een update uitgevoerd waardoor dit niet meer of in ieder geval in mindere mate mogelijk is. Ik zeg helaas, ik zou het niet eens gebruiken want ik vind het persoonlijk een mislukte poging om iemand een soort van naakt te zien, als je relatie nog goed genoeg is en er geen honderden schermpjes tussen zitten kan je nog altijd iemand in het echt lekker naakt aanraken, een liefdes relatie heet zo iets, gevonden in de kroeg, de club, op straat ,, of ja helaas … soms toch nog met hulp van dat digi-inter-spinnen-web.


In deze tijd en eigenlijk al tijden is de telefoon een verlengstuk van mensen. Ik hoor mensen zeggen dat de robotisering in de nabije toekomst een bedreiging voor de mensheid kan betekenen. Anderen vinden het juist een pracht hulpmiddel. Dat telefoontje of ander synoniem voor het platte ding is al een vorm van die robotisering. Het verlengstuk van je vingers die dat apparaat wel uren per dag omklemmen. Dat zal in de toekomst ook wel voor veel versleten vingerkootjes en nekwervels zorgen, zodat de mensen nog meer robots nodig hebben bij bv. de nodige operaties om nog door te kunnen bewegen na je veertigste. Anders beland je misschien veel te jong in de verlaten rolstoelen in een verlaten verpleeghuis.

Vermenselijkte wezentjes rollen op balletjes door verpleeghuizen om mensen zaken te brengen zoals van een tafeltje naar de rolstoel zogezegd, waar nog een echte mens in zit, maar die kan al minder dan dat dure poppetje van 90 centimeter dat ook nog lieve woordjes uitkraamt via de programmering.

Wat doen de meeste mensen? Die leven natuurvriendelijk en reizen minder, maar o nee, of o wee, ze moeten wel ieder jaar of nog eerder een nieuwe telefoon die nog meer kan. Weg met dat aparte en te zware fototoestel en er is geen pc of laptop meer nodig. Komt er nog een vroegtijdige ziekte aan na of rond je veertigste, namelijk oogproblemen. Hele films en teksten worden bekeken en gelezen op schermpjes van 4 bij 6 cm. Kun je later een bril krijgen die verbonden is met je telefoon. Gehandicapt? Nee hoor, ik maak alleen gebruik van nuttige hulpmiddelen.

De volgende advertentietaal is aan mij totaal niet besteed. Maar ik zal deze gekte nu voorlezen. Uw Iphone 8, is na de 6 of de 7 nog steeds uiterlijk dezelfde. Het ontwerp gaat al jaren mee, maar de inhoud is achterhaald. Uw smartphone bestaat vrijwel geheel uit een scherm aan de bovenkant. U ontgrendelt de 8 niet meer met de thuisknop maar met gezichtsherkenning. De allerkrachtigste chip verzorgt al uw wensen. De camera maakt zeer goede foto’s. De slimme software haalt de beste resultaten. Nachtfoto’s geen probleem. Het geheugen haalt het bij de beste laptops. De accu gaat lang mee en laadt snel op.

Tenslotte meen ik in deze tekst toch wat zwakke punten te ontwaren. Zoals dat je straks natuurlijk de 9 moet aanschaffen om bij te blijven. Dat bij gezichtsherkenning diefstal toeneemt nadat u eerst ongemerkt bent gefotografeerd door de dief. Waarvoor dienen nachtfoto’s? Het blijft toch speelgoed.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl