De Muziek Experts

CULTUUR: Cultuur verdwijnt meer en meer uit het dagelijkse leven

We leven in een tijdperk, u kende hem nog niet, van krijt, steen en de middeleeuwen gaan we nu naar … “Het nieuwe normaal” …

Maar mensen moet ik u nu echt uit gaan leggen, dat er niks nieuws is, en dat nieuw ooit echt wel oud wordt, en wat verzin je dan daarna weer..

Eigenlijk hetzelfde verhaal rond de deze maand weer verschenen “Hollandse Nieuwe” , want zo “nieuw” is die niet meer…
over Cultuur gesproken, zou officieel in Nederland gevangen en gekweekt moeten worden, maar helaas ook dit is niet meer zo, ze worden in de zee rondom Denemarken gevangen, en vele andere locaties.
Niks Nederlands goed, gewoon import vanuit het Buitenland, en wat is er nu echt nieuw aan ..
Elk jaar hetzelfde verhaal en die vis blijft liggen tot het puur zout is.

Nee de cultuur verdwijnt op een aparte manier, namelijk wat ooit typisch Hollands was, is nu verplaatst naar verre landen, maar nog wel met een Hollandse naam… Hmmm..


We worden doodgekletst over horeca en musea en optredens die problemen hebben. Dat hadden ze al eerder trouwens. Het is allemaal heel duur om daar gebruik van te maken. Vervoer, drankjes, kaarten, tijd hebben. Veel mensen met kleinere beurzen zijn al afgehaakt. Maar ook steeds meer jongere mensen doen daar niet aan mee, want ze hebben alcohol afgezworen en weten niet eens meer wat er in musea voor leuks te zien is. Als ze iets tegenkomen, is het voor een seconde op een smartphone.

Je hebt een ander levenspatroon opgebouwd in modernere tijden dan toen mensen een boterham zagen in een café of een theater. Er zijn er te veel van en er zijn te weinig mensen die klant zijn of blijven. Zelfs als corona ingekapseld wordt, zullen deze takken van werk en vermaak in aantal af gaan nemen.

De nieuwe mens is een binnenzitter, die alleen even naar buiten gaat voor een joggingrondje. En bij die bank en tijdens dat looprondje is de nieuwe cultuur steeds nabij in de vorm van het monster in de handpalm. Hoog tijd voor een wat rondere telefoon dunkt me. De muziek zit er in, de stappenteller om mee op te scheppen. Alleen het drankje, dat zit in een flesje in de schouderhouder.

Het normaal wordt een normaal dat de oude normalen doet verbleken. Hierbij het advies om het begrip ‘nieuw’weg te laten. Dat veroudert te snel. Er ontstaat gewoon of ongewoon, vult u zelf maar in, een normaal dat nu al bestaat.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl