De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK : De Overlast lijkt steeds meervoudiger te worden

Ohhh — ver – last? … Het woord ver doet ver-moeden dat het van VER moet komen.
Nou ja dat zou soms best eens zo kunnen zijn, want overlast komt niet zomaar uwer en onzer kant op, er moet toch aardig wat voor af gaan wil u iets tot overlast bestempelen… Toch?

Of hebben we in deze vage maanden een nog korter lontje gekregen en kunnen we niet eens meer tegen een soms wat sarcastisch bedoeld grapje? Nee hoor ik wil niet naar alle demonstraties die er de laatste tijd zijn… Poeh waarom zou ik. Humor… Laat me niet lachen!


In vroeger tijden hadden wij als jongelui het vooral over James Overlast. Die val-in-slaap-muziek-muzak van de blonde Duitse orkestleider. Die speelde live en op ontelbare platen zijn SKY-radiomuziek zonder enig scherp kantje.

Nu met corona, werkloosheid, geldtekort en dergelijke vliegen de media als tse-tse-vliegen in het rond en pijnigen ze je hersens met van allerlei overlasten. Tja, dan kun je weer meepraten bij gebrek aan eigen ellende. Of kun je juist wat terugzeggen over de overlasten die jijzelf ooit of onlangs hebt meegemaakt.

Waar gaat dit over? Nou, we moeten iedere dag niet alleen de dagelijkse lasten en inkomsten verzorgen, maar ook die van andere in de derde hongerige wereld of in de een of andere politie- en martelstaat. Het is niet te verwerken. Je kunt stoppen met al dat nieuws in je opnemen. Maar dat werkt niet. Want dan komt er wel een andere medemens in je buurt vertellen wat er aan de hand is en of je dat al wist. Heb ik meerder keren letterlijk meegemaakt dat vooral een landgenoot in den vreemde je aanhield of zelfs naar je tent toekwam om je iets te vertellen wat die ander dan aan je kwijt wilde. Dan bedank je netjes voor de geleverde informatie en probeert niet te lang te blijven hangen of staan met zo’n boodschapper.

Andersom heb ik het ook eens meegemaakt. Even lachen mense! Dat een Fransman niet echt iets wist van Nederland. Maar wel iets. Hij vroeg me enkele jaren geleden op een camping nog of Koningin Juliana al kinderen had. Koningin Juliana? Man, die hebben we al begraven en ze had vier dochters en tig kleinkinderen en haar dochter is al tig jaar koningin geweest en nu is er een koning en die is de vijftig al gepasseerd en die heeft nu niet meer tig kinderen, maar maar drie. Nog iets weten over Nederland , monsieur?

Terug naar de overlast. De huidige moderne en actuele overlasten zijn nu de langharige tuigrupsen en twitteraars die van alles vinden over historische figuren die ze alleen van naam en een weetje kennen. Die zijn te vergelijken met die Fransman van zonet. Wat heb je ook nog aan die lui, die nu midden in de zomer weer over Zwarte Piet beginnen? Wat vind jij trouwens van zwarte Piet, Piet? Ken ik niet, ik ben een witte Piet en ken geen zwarte pieten of ze moeten Pedro heten.

Nog meer overlast? Ja hoor, maar kijk alsjeblieft niet naar die TV of te veel naar bepaalde buren met overlast of naar stinkende zakken die mensen alweer na een dag na het ophalen van de zakken aan de palen hangen met stinkende resten die daar dan 13 dagen moeten hangen tot de volgende ophaalronde is. Dit natuurlijk omdat ze geen agenda van de gemeente hebben hangen of geen Nederlands snappen.

Nou , leef lekker door, maar verminder je eigen overlast, dan hoeft de gemeente of de dokter ook niet langs te komen en heb je weer meer plezier in het leven.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl