ma. mei 10th, 2021

De Muziek Experts

want er zijn geen betere!

PIETS UITSPRAAK: Politie en BOA’s , ze zijn nodig en waardeer ze

2 min read

Het komt vaak genoeg in het nieuws dat er weer een BOA is aangevallen, dat een agent die iets goeds dacht te doen, in een val gelokt is en aangevallen wordt, de ene keer door een bende, de andere keer door een persoon alleen.
Uiteraard op sommige momenten zie je liever even geen politie of boa tevoorschijn komen, zeker als je even snel geparkeerd staat, of net even die ene kilometer te hard rijd, maar zeg nu zelf,, als we geen politie in het algemeen hadden, dan zeg dit land er toch heel anders uit, en dan kon de politiek het echt niet in hun enige eentje aan!


Van de leuterarij of het naäpend praten in deze word ik zo moe. Iedereen heeft een mening over deze beide beroepsgroepen. Vaak steunt zo’n mening op een populair vooroordeel of slechts één vaak negatieve ervaring met deze wetshandhavers. Dat de regering ooit besloot om te bezuinigen op de politie is al net zo maf als bezuinigen op het aantal IC-verpleegkundigen of loonsverlaging voor onderwijzend personeel.

Er valt weer veel te lezen over wat er allemaal fout gaat bij de Nederlandse politie met bv. opsporen van verdachten, het driemaal door verschillende teams een zelfde onderzoek doen, het slechte gemiddelde schietcijfer van de dienders. De Boa’s mogen van sommige bevolkingsgroepen getreiterd worden en in het water geduwd. Allemaal een stok aan de riem. Verdorie, in de gemeente Ede hebben de BOA’s dat al 20 jaar. Eén gemeenschappelijk beleid voor heel Nederland is wel het eerste wat nodig is en meer geld. Zo hoeven er dan geen zeikartikelen meer in de media te verschijnen over gebrek aan materiaal, want dat moet gewoon binnenshuis geregeld zijn.

LEES OOK:  Piets Uitspraak: Wat te doen in de zomer? Of de zomervakantie?

Via zulke artikelen halen ook politiemensen hun eigen gezag omlaag. Ferm aanpakken van de misdaad en handhaven op straat moet gewoon zijn en gewoon gevonden worden door de bevolking. We zien al genoeg filmpjes over stoere mannen ie vooral zichzelf nogal stoer vinden en die slap gaan lullen zodra ze een uniform zien . Zeg ze gewoon goeden dag en wees zelf eens in eerst instantie vriendelijk. Dan is er al veel gewonnen in onze samenleving. Want je aanmelden voor dit beroep dat durven zulke lui al niet.

Regering, houd nu eens op met allerlei voorbehouden en openlijk afvallen van de eisen van politie en BOA’s, want in deze verhardende maatschappij moet er wel wat orde en gezag overblijven. Zet dat geklaag niet in de krant, maar juist de oplossingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lokale weer uitgebreid

Copyright © All rights reserved. | in samenwerking met BasOnAir.nl en BasvanZetten.nl