De Muziek Experts

CULTUUR: Kleine Kinderen Kunnen Veel

Ik ga gelijk met de deur in huis vallen, zonder precies te weten waar Piet u zo over bij gaat praten zie ik al wel de titel staan… Kleine Kinderen kunnen veel…. JA… en of!
En daar kan je zowel positief als negatief over praten, wel in deze dagen waar kinderen vrolijk buiten mogen zijn , en wij als volwassenen een lange tijd erg opgesloten zaten, en het dan ook nog eens “mooi” buitenspeel weer is, dan kan ik mij op dat soort momenten best irriteren aan kinderen, want die hebben nog niet echt door hoe hard ze schreeuwen, en of dat ze schreeuwen, die hebben nog niet door dat ze soms een beetje flap-uitterig zijn, ofwel zeggen vaak dingen die of niet zo bedoeld zijn, of uberhaubt niet gezegd moesten worden. … Zegt moeder tegen kind… dit is een geheim hoor, niet doorvertellen, en een moment later weten zowel de juf en of meester , en de hele buurt wat er gaande is.

Maar uiteraard ook kleine kinderen kunnen veel goeds, neem even alle krijt knutsels die er gemaakt zijn in de afgelopen maanden, de liefde voor Opa en Oma, en kinderen die zelf acties hebben ondernomen om of geld op te halen voor bepaalde goede doelen, of bijvoorbeeld knuffels hebben uitgedeeld aan mensen die dit momenteel best eens nodig konden hebben. Het is allemaal mogelijk.
Wie niet negatief denkt, moet wel positief denken … Toch?


Een positief element in de wereld vormen de kleine kinderen tot 8 jaar. Ze zijn nog onbevangen en zorgen voor veel plezier. Bij bv. de eigen ouders en grootouders. Er zijn natuurlijk mensen die het maar lastposten vinden. Je moet als ze in je huis wonen altijd aan de gang houden. Vooral als ze nog niet hobby’s hebben of hobby’s die geld kosten en rommel opleveren. Ze leren pijlsnel als er wat te leren valt.

Ze zorgen voor hilarische momenten, ze moeten leren wat het verschil is tussen positief met elkaar omgaan of destructief. Er zijn liederen voor ze gemaakt of over ze en als ze zelf optreden kun je werkelijk smelten van liefde of plezier of beide. Zo zag ik een muzikaal gezin met relatief drie jonge kinderen en pa die samen een lied van Paul Simon speelden; You Can Call Me Al. Valt al met deze titel te vinden op Youtube. Noteer, kijk en geniet: Colt Clark and the Quarantine Kids spelen You Can Call Me All van Paul Simon.

Vader op de gitaar , een zoontje met drumstel en een zoon die op het toetsenbord op de juiste momenten wat toetsen aansloeg. Maar de zeer beweeglijke en met natuurlijk talent gezegende dochter stal de show. Ze was zo innemend met haar pretoogjes, danspasjes en meegezongen delen tekst, dat je dit veel keren opnieuw wilt zien.

In het Engels wil ik dit er nog wel over kwijt: A lovely little lady with bigbig dance, rhythm, energy and great famillyboys!!!

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl