De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK: Heeft alles wat we doen zin of moet dat zin hebben?

Deze tijd is een rare tijd. Een vaak gehoorde zin, maar toch is het ook een heel zinnige tijd.
Althans zo doen vele ons denken, want die heeft weer intiatief getoont om dit te doen, de ander heeft een goed doel opgericht om dat te doen, en jan met de korte achternaam heeft zijn of haar hele huis verbouwd. Maar de vraag op dit alles is nog wel ……


In deze tijd van thuis wachten op meer vrijheid wordt er veel gefilosofeerd. Er zijn meer gesprekken tussen huisgenoten en overdenkingen bij alleenstaanden. We zien en horen het niet, maar het is er wel. En om meteen maar mijn antwoord te geven op de vraag uit de titel…Natuurlijk heeft niet alles zin. Je kunt zelfs stellen dat je aanwezigheid op deze aardbol totaal toeval is. Ik heb wel eens een meisje horen zeggen dat ze het fijn vond dat haar ouders goed doorgegaan waren met seks hebben, anders was zij er als zeventiende en laatste kind in dit gezin niet eens geweest.

Een opmerking hierbij is dat vrijwel alle kinderen niets over seks tegen anderen zeggen, maar zij wel, omdat ze het nut er van inzag. Nu heeft seks hebben ook weer niet zo veel nut, omdat de planeet al uitpuilt van de mensen en vooral meer mensen zonder toekomst. Helaas wel dus als het ware echt.

Als je het je aantrekt dat jouw bestaan vrijwel geen zin heeft, dan hoef je echt geen zelfgekozen einde te kiezen of te gaan kniesoren. Dat moet je je niet door jezelf en ook niet door anderen laten aanleunen. Je wordt zelfs opgewekt van iets Nutteloos doen. Want het begrip Nutteloos ergens op plakken is vaak door anderen en de vele media rondom ons ingegeven. Kies voor je zelf en zeg zeker nooit meer : Ik heb niets gedaan.

Want je hebt wel iets gedaan, zoals heerlijk luieren met een snoepie of een koekie of een boekie of je hebt een bepaalde tijd muziek zitten luisteren. Dat is volgens ons een perfecte manier om even heerlijk tot rust te komen onder het genieten of om te genieten onder het rusten. Al die TV- en mediabeelden op allerlei zwarte schermmachines , hier bestaat ook een negatieve ondertoon bij deze niet-kleur Zwart, gaat meer richting het negatief beladen begrip Nietsdoen, omdat jij als ontvanger dan alleen passief zaken opvangt die door anderen geproduceerd zijn. Doe dus zelf iets en dat is niet niets!!! (Uitroepteken, Uitroepteken). Daarom, luister bijvoorbeeld naar onze voor u gepresenteerde muziek van anderen dan wijzelve en geniet en wees fijn met jezelf en ook wel met medemensen. Onttrek u aan de term Nietsdoen en besef dat je wel iets doet, Zoek desnoods nog even naar andere fijne tijdsbestedingen om die tijd fijner door te komen. Plezierig!

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl