ma. mei 10th, 2021

De Muziek Experts

want er zijn geen betere!

PIETS UITSPRAAK : Sportzomeren zonder toernooien

3 min read

Sinds dat het virus in ons land heerst merk ik een paar dingen heel erg op.
In het begin was iedereen vooral angstig, niemand wist precies hoe en wat, dus iedereen hield zich aan de regeltjes… maar vonden het wel jammer dat bepaalde dingen stop werden gezet.
Wat later begon het toch te knagen, kom we kunnen weer naar buiten, maar met aangepaste regels, dus 1,5 meter afstand, handen wassen, hygienne in panden en winkels. Maar we begonnen toch steeds meer de dingen te missen die we niet meer mochten en of konden doen.
En het moment waar we nu op aanbeland zijn is … dat gister alle horeca hun deuren weer mochten openen… op 2e PINKSTERDAG nota bene! Normaliter de of een van de drukste dagen op de terasjes en in de restaurants. Leve de 1,5 meter. Oké je moet zogenaamd wel op afspraak komen, en 1,5 meter afstand houden, maar als je uit hetzelfde gezin bent ook weer niet, en er mogen maximaal 30 bezoekers binnen, maar ach dan doet de ober net alsof hij/zij niet kan tellen.
Je ‘m excuse, ik heb het idee dat het in sommige dingen te ver en te snel gaat. Maar wie ben ik..
En dan nog het ergste, en ik ga even de advocaat van de duuvel spelen…. DE SPORT … want oh oh oh als er maar geen voetbal op TV is, dan lijkt half Nederland wel in een chaos terrecht te zijn gekomen, het kijken naar een balletje dat van de ene naar de andere kant van het veld geschopt wordt en dan het liefst nooit in de “Goal”-zone komt. Sorry ik ben echt n duuvel, ik kijk hoog uit mee als het EK of WK is, maar missen doe ik het maar al te graag. Ik zou bijna kunnen zeggen… Sport?? Wat is dat?
En dan mogen op 1 juli de sportscholen weer open… dat gaat me wat worden….. AMEN!


Ja, vele kampioenschappen lagen in het verschiet deze lente en zomer. Dat gaf veel voorplezier en planning van vakanties als je fanatieke volger bent van voetbal, atletiek en fietsen en nog meer.

LEES OOK:  CULTUUR – Doorstroom activiteiten komen weer uit de kast of u mag er in

Niet altijd zal de roem voor de favorieten zijn. Want bij een toernooi blijft er altijd maar een over en die noemen ze dan de kampioen. Of er nu 180 wielrenners meedoen of 20 teams of 11 sporters. Altijd is er maar een de winnaar. Eigenlijk is er meer tragiek dan roem op te rapen. Dat maakt de roem , als die komt, er zeker mooier op. Omdat die dus zeldzamer is. Er zijn al mensen geblesseerd voordat ze aan een evenement mee zouden gaan doen. Die gaan niet eens sporten.

Dit voorgaande ging meer over de individuele prestatiesporter. Volgens vele berichten en zelfs een grote advertentie van hotemetoten uit Topsportend Nederland moeten we nu vooral Samen sporten.

Maar niet samen? Hè, wat? Nou, je moet sporten om gezond te blijven en het virus beter te weerstaan. Geen sport te zien deze zomer. Dan maar wat anders, maar denk aan je lijf. Ik las zelfs een grote ingezonden brief van een Bodegraafse tandarts die een nieuw element toevoegde in het coronapraatcircuit. Dat van het goed behandelen van de mond. Goed en meer poetsen en geen ontstekingen ontwikkelen in deze opening naar de longen en verder het lichaam in. Opmerkelijk dat dit naast het handen wassen nooit is geopperd door die talloze experts. Hulde voor deze belangrijke bijdrage door de heer Baas aan het gezond houden van de Nederlandse bevolking.

Sportzomer dus. Dat betekent ook dat je zelf ook wel kunt gaan sporten. De winst telt niet, alleen het meedoen. Want het is goed voor je lijf en leden en hersens. Maar niet té fanatiek, anders ben je geblesseerd tijdens je eventuele vakantie en dat geeft ook veel onvrede. Blijf gezonder en sport voor uzelve, zouden wij u mee willen geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lokale weer uitgebreid

Copyright © All rights reserved. | in samenwerking met BasOnAir.nl en BasvanZetten.nl