vr. aug 7th, 2020

De Muziek Experts

want er zijn geen betere!

CULTUUR: We mogen weer; Lang wachten op je eten in restaurants

3 min read

Maar liefst 30 bezoekers…
Mogen sinds gister weer
De Horeca binnen lopen.
Maar hoe wordt dit gecontroleerd?

Elke ober of horeca uitbater kan een oogje toe knijpen, en denken.. “Och 31, 32, 33, het was een gezin dus dat moet nog wel kunnen” , en zo worden het er 35, 40, 50 , misschien wel 60.
Ik ben héél erg benieuwd hoe deze komende weer “vrijere” periode gaat verlopen.
De één denkt, zegt of vermoed dat er een tweede golf op komst is, mede door capriolen wat den mensch uithaalt op dagen als hemelvaartdag en pinksteren.
De andere is zo goed gemutst die,, ja dat is die persoon die aan het strand, of riviertje of meertje zit bij de eerst zonnestralen in februari.
En nogmaals niks tegen genieten, want ik zou het liefst nu ook ergens aan het strand in zeeland , of in de bossen ergens in de veluwe willen zitten, maar weet ook niet wat handig is hierin.

Genieten kan ook in uw .. eigen .. achtertuin.. met thuisbezorgd nog van sommige restaurants… dus ge – en – niet!


Ja, aan een medaille zitten nog steeds twee zijden, de mooie die je laat zien en de achterzijde. In dit geval is de voorkant het feit dat veel mensen het weer leuk vinden om uit eten te gaan. Dat betekent vooral iets eten wat je thuis niet eet of te veel werk is of dat het eten uit een ander land is wat je lekker vindt of vond nadat je het ooit in dat land op had gegeten. Nostalgie.

De achterkant is de keuken waar voor jou hard gezwoegd wordt en de drukte die met precies afgepast personeel door de baas voor je bereid wordt en naar je toe geserveerd.

Omdat veel restaurants wel willen dat je meer bij hun komt aanschuiven, maken ze opvallende gerechten of gerechten met veel liflafjes. Eerste woord van onbegrijpelijke restauranttaal, maar nog niet te moeilijk. Dat vind ik een crime soms. Vragen aan anderen wat er bedoeld wordt met dat woord en wat dan voor gerecht is. En dan zit ik nog alleen maar in Nederland aan tafel. Ik weet het ook wel van eten in buitenlandse restaurants hor. Daar is dat meer logisch.

LEES OOK:  CULTUUR: Cultuur verdwijnt meer en meer uit het dagelijkse leven

Kom ik meteen op hét verschil tussen in Nederland opererende restaurants, met of zonder sterren, want dat schijnt niets uit te maken, en restaurants in het buitenland. Dat verschil is dat je in landen als Frankrijk pijlsnel je eten op borden onder je neus en voor je mond ziet verschijnen. Na hooguit anderhalf uur sta je weer op straat en ga je nog even op een bankje zitten of een ijsje eten of een sangriaatje op het strand pakken.

Maar in Nederland zit je soms tussen halluf zeven en tegen tienen je te verbijten om eindelijk eens ergens in te kunnen happen. De ober is al wel drie keer langs geweest of je nog wat te drinken wilt.

Ik word daar negatief creatief van. Ja, zet nu maar twee liter water neer, want ik blijf die dure wijn niet als limonade of dorstlesser zien. Een keer heb ik het eerste drankje afgerekend en zijn we wegens wachten naar de ernaast liggende cafetaria gegaan en hebben daar heerlijke patat met kreketten en wat dies meer zij en ijs na gegeten. Ja, werd er gezegd er was een kok ziek en nu was niet alles op tijd klaar voor alle klanten. Ja, dat zeggen ze natuurlijk niet bij binnenkomst.

Om nog maar niet te spreken van de obers die als het eten dan eindelijk op je tafel arriveert, nog eens gaat uitleggen wat er allemaal op ligt. Nog meer wachten en ik heb geen fut meer om de vreemde talen erbij te begrijpen. Ik eet dan alles! Ook de Tesselse kombucha, het op acaciahout gesmolten havermelkvel en de soebiese met daslook en pompoenpitboter gelegen op een geïnfuseerde burrata. Smakelijk eten alsnog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lokale weer uitgebreid

Copyright © All rights reserved. | in samenwerking met BasOnAir.nl en BasvanZetten.nl