ma. mei 10th, 2021

De Muziek Experts

want er zijn geen betere!

CULTUUR: Overdreven beïnvloeding van de terrasjesopenings-euforie door velen

3 min read

Vorige week had ik een column in mijn eigen programma “Bas On Air” met als onderwerp.. “We mogen weer ietsje meer” … Nou laten we eerlijk zijn, we mogen weer heel veel meer, eigenlijk mogen we te veel.

Ik ga u kort uitleggen hoe de mensch in elkaar zit.
Den Mensch hoort… De Theaters en Horeca mogen weer open, de Kappers mogen weer open.
Den Mensch denkt… We mogen weer alles ,, we moeten nu naar het strand, want het is hemelvaartdag..

Logica is het zeker niet. Het moet eigenlijk in een mindere mate verteld worden.
Want die mensch hoort echt wat hij/zij wil horen, zogezegd de positieve woorden, en alle regels rondom hoort hij of zij niet. U kan en mag mij nu tegen spreken, maar het is gewoon zo… Er is maar een selectie van die menschen die sinds dag 1 van de intelligentie lockdown dacht en deed wat echt moest..
Namelijk slim Thuis Blijven, en alleen voor het brood nodige de deur uit. Met name dankzij die mensen zijn we nu in de situatie waar we nu aan beland zijn, de lockdown gaat van zijn lock af.
Maar menschen.. in je eigen achtertuin, een lekker glaasje fris, of sjampoepel, in een opblaas zwembadje, wat zand er om heen … en met name je FANTASIE gebruiken… is toch niet zo lastig? Ofwel soms?


Er wordt heden ten maanden al zóveel gekletst en overlegd in media als TV, kranten en websites over deze terrassen- en horecaproblematiek, dat het lijkt of het gepraat hierover het weer vervangen heeft met dit ook nogal algemene onderwerp. Je moet bijna wel beamen naar de ander toe die er over begint dat het echt ondertussen nodig is om allemaal weer in een horeaca-gelegenheid, met of zonder terrasmogelijkheid, plaats te kunnen nemen.

LEES OOK:  CULTUUR: We zijn in verwarrend Coronawater beland

Maar mijn ideeën daarover zijn niet veranderd in deze communicatiegekte hierover. Het is nog steeds peperduur om met een, twee of vier; ik trakteer; wat te consumeren. Een flut kopje koffie gaat toch 3,50 minstens kosten en een biertje, liefst een flesje van een jou geheel onbekende brouwer tikt al de 5 euri aan en een simpele witte wijn al 6 euro’s. Daar heb je in de winkel een hele fles wijn en een halve krat met 12 bierflesjes voor.

Dan zit je ook nog te wachten tot je in de drukte opgemerkt wordt. Een terras aan een doorgaande weg is helemaal niet mijn idee met uitlaatgassen en lawaai. Als je je zelf een beetje feestelijk voelt wegens een bepaalde gebeurtenis is het terraszitten wel eens leuk. Lekker drankje en kletsebetsen. Natuurlijk.

Maar in deze ook financieel zware tijden voor de consument kun je je dit niet altoos permitteren.

Zeker niet als je werkt en alleen door een drukke winkelstraat loopt op het einde van de dag naar een station. Dan zie je al die niet-werkenden met genoeg geld om dit terraszitten net zo lang uit te houden als de paalzitters op d’een of d’andere kermis van voorbije tijden uit je herinnering. Dan besef je dat er in ons landje veel mensen pecunia genoeg hebben om die zeer uitgedijde horeca in stand te houden.

Een drankje doen in mijn eigen tuin of bij een dochter op een balkonnetje valt vaak nog te prefereren ook. Toch, overal ter plekke een ontspannende Proost! toegewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lokale weer uitgebreid

Copyright © All rights reserved. | in samenwerking met BasOnAir.nl en BasvanZetten.nl