De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK – Afgelastingen en toekomstideeën; we hebben het er druk mee

Piet en ik houden wel van een cultureel uitje, zo zouden we dit jaar naar onder andere Floor Jansen, Tarja Turunen en Plien en Bianca gaan. Tot dat misses Corona roet in het eten gooide… deze 3 evenementen zijn keihard afgelast.. reden is wel duidelijk uiteraard,, maar het is wel zonde!


Er is veel wat de laatste en de komende tijd niet doorgaat. Ik zal daar geen voorbeelden van geven. Die heeft iedereen voor zichzelf wel voor ogen. Maar ik zie veel zaken die men wil aflassen. Nu heeft Nederland wel wat staalindustrie en goede hoog opgeleide lassers om dit precieze werkje te doen, maar dat blijkt niet bedoeld te worden met dit werkwoord. Aflassen doe je als je twee pijpen van een leiding goed en sterk en precies aan elkaar monteert met vloeibare lasmaterialen en een brander en ook een goede gezichtsbescherming.

Het laatste concert dat niet afgelast werd; van het werkwoord Afgelasten dus als het ware wel degelijk, dat ik dus meegemaakt heb, was het concert van drie grootmeesters uit de Nederlandse muziek, te weten de heren Hennie Vrienten, Boudewijn de Groot en George Kooymans in de Stadsschouwburg te Gouda. Een beetje Nederlandstalig, een enkele goed rockende Engelstalige hit door een heerlijke band met natuurlijk een puike ritmesectie, maakte dit concert tot een belevenis en mooie herinnering.

Gelukkig dus nog meegemaakt, want de heren komen na deze slottournee nooit meer samen om zich nog een keer te laten zien. Nu zijn er nog andere optredens en toneelstukken geboekt door en voor mij en mijn vriendin en andere weer met vrienden. Dat loopt in de vele tientallen euri per persoon. Daar kunnen we naar fluiten, of we gaan per e-mail zeuren of we accepteren een of meer vouchers, een soort waardepapieren voor de uitgestelde concerten of andere nieuwe optredens.

Best wel verwarrend en vooral omdat je op artiest geboekt hebt en niet omdat het in Gouda, Alphen, Zoetermeer of Bodegraven of nog verder weg zo leuk is. Die locaties zij toeval. Maar hoe nu te reageren. Moeten we als consumenten goedmoedig al het geld aan de artiesten en de theaters laten? Ik zou dat geld liever terugkrijgen en aan nu wel heel goede doelen kunnen en willen geven.

Of een brief sturen dat we een eeuwige voucher willen en niet een, zoals wij meemaakten, alleen nog geldig voor de rest van dit malle jaar 2020.Want als niks in groepsverband kan en mag plaatsvinden heet dat overmacht en kun je ook niets claimen bij overkoepelende organisaties of zo.

Ideeën en oplossingen in deze gevallen met alle haken en ogen die ik net opsomde, zie ik nog niet zo in de media. Maar het is dan ook wel een onbelangrijk item, bv. volgens Willem van Hanegem. Dat begrijpen wij wel, maar het ligt zeker ook nog gevoelig bij mensen die die vaak vrij dure kaartjes maar net kunnen of konden betalen en daar nu vooral naar kunnen fluiten. Toch nog een muzikaal slot bij dit probleem merk ik nu toevallig op.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl