De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK – Het hele jaar 2020 down the drain?

Ik mag wel zeggen dat we het treffen in een land als Nederland, wat betreft de gezondheidszorg zit het wel redelijk in orde, tuurlijk er moest wel bezuinigd worden, maar dat zal overal wel een probleem zijn, het woord bezuinigen. Maar kijk nu eens in het zuiden van de wereld, waar de bewoners nog half met een knots door hun haar lopen en vlees eten dat onder barre omstandigheden klaar wordt gemaakt…. twee duizend twintig, maar ook een beetje 100 voor christus.


Het was een mooi getal, dat 2020, het nieuwe jaar in de moderne eenentwintigste eeuw met al zijn uitdagingen om een beter milieu te creëren, met minder vlees, fijnstof en hopelijk wat minder mensen door de gezinsverdunning die gelukkig op aarde wat in zwang komt, zodat er minder zwangerschappen ontstaan. Kleine stappen naar een meer leefbare wereld. Nu nog een paar dictators vervangen door bewuste democraten, omdat ze al die nodige maatregelen ontkennen.

Maar we zitten ook nog met primitieve culturen in deze moderne tijd die wild uit de bossen kapen en dat bij veertig graden Celcius slacht en dan kan het al rotten vóór de consumptie ervan. Als je dat eet, kan er naast het vlees van alles in zo’n beest zitten, zoals gif van een vleermuis of zo. Denk aan de Ebola-ellende van jaren terug. Dus het werk valt stil, de gewoonten moeten soms afgeleerd worden en vervangen door andere activiteiten. Als Nederland opkrabbelt, kunnen andere landen nog ver achter liggen, dus zo snel zijn we nog niet van de gevolgen van deze crisis af.

Iedereen hoopt weer op te kunnen veren na de crisis en als er medicijnen voorhanden komen. Dat is nog even een illusie. Tot dan kunnen de media u bijstaan en wij op de radio doen hierin mee en we hopen dat u als luisteraar gezond blijft en dat we u even konden helpen met onze muzikale afleiding.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl