De Muziek Experts

CULTUUR – Nederlanders , kuddedieren of gewoon een overbevolkt landje?

anderhalve meter, één komma vijftig meter, een en een halve meter, honderdvijftig centimeter, of misschien toch maar honder en één en vijftig centimeters voor de zekerheid? Mogen we naar buiten.. “Ja in zekere zin” , is het dan ook de bedoeling dat we dit doen … “Nee in een hele zekere zin” Ja, je mag even uitwaaien, maar dat kan ook in de tuin, of een straatje om, niet met z’n honderden op het strand, in de bossen of in de stad of het dorp. Maarja…


De discussie over te veel mensen buiten die te dichtbij elkaar staan of zich bevinden gaat dag in dag uit door in deze crisistijd. Wij vinden het idee van de overheid in samenwerking met de specialisten een heel plausibele en ook wel werkbaar idee om vooral de adviezen op te volgen van de afstand en het handen wassen. Met dat idee verlaten veel mensen toch de huiselijke sponde voor een ommetje.

Sommigen doen dat omdat het moet want de hond moet even uit. Anderen denken even naar het strand te rijden voor een uitwaaimoment. Ze willen best afstand bewaren, maarre…

Tot zover aardig en nog mogelijk. Alleen, dat uitje bedenken vele mensen op dezelfde tijd . Vooral op

vrijdag en zaterdag. Je kan toch niet meer bij elkaar op bezoek dus dan maar het eigen plan trekken.

Dan zien wij filmpjes op TV en andere media van die massa’s buiten. Dan lijkt het ook dat de mensen vlak bij elkaar zijn. Maar er is wel bewijs voorhanden van rare onnadenkende mensen. Een groep van vier mensen vond ik exemplarisch hierin.

We zagen een gezin van vier mensen in een auto met een aanhanger die eindelijk het milieustation in konden na een tijd in de rij te hebben gestaan. Want we klussen dat het een lieve lust is en dan is het druk bij die milieustations. Men interviewde deze mensen en de man begon met een totaal misplaatste grap dat het gezin immuun was geworden. Meteen gaf hij toe dat dit een grap was. Een grap? Mafkees, dat is nu zijn voornaam. En de vrouw voerde toe dat ze als gezin ook samen in een huis leefden. Ja, dat was dan wel waar. Maar je gaat toch niet onnodig je kinderen meenemen naar zo’n bijeenkomstplek? Met andere mensen en vuil. Die mensen daar zijn wellicht ook nog vuil, want je gaat pas douchen als de klus geklaard is toch?

Ze waren net zo stom, en dat is wat anders dan dom, als die wielrenners die in een groepje van zes even stopten voor het interview. Als je achter je maat fietst, is dat misschien wel op 150 cm. afstand tussen beide hoofden, maar als de vooraan fietsende renner een snot loslaat of zweet ,dan kan dat op jouw kop kletsen door de kracht van de luchtstromen bij snelheden van 30 tot 40 kilometer.

Dus, kies rustiger plekken en beperk de tijd. Sterkte en we moeten volhouden.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl