De Muziek Experts

CULTUUR – Geen grappen meer maken over wat we meemaken?

En dan volgt nu een hele droge voice over, die heel droog een stukje tekst oplepelt vanaf zijn computer, die nooit geen enkele grap dan ook meer zal maken. WANT HET VIRUS HEERST?!! W…T…F..


Het is al gek geworden, maar dit onderwerp uit de titel moet ook niet gekker worden, Humor is een manier om de ellende wat weg te grinniken. Zolang het niet op een discriminerende toon gaat, maar wat mild, dan kan zelfs een persoon die het leuke ervan inziet het toch niet vindt kunnen, zomaar in een lachbui schieten.

Een van de opvallende zaken was dat er spontaan een soort feestjes op straat ontstonden om nog maar eventjes wat bloemetjes buiten te zetten voordat het zondag 18 honderd uur zou zijn geworden. Abah, spraken velen achteraf. Je moet de regering respecteren en je verantwoordelijk gedragen. Brieven van longartsen werden de maandagochtend gepubliceerd in de bladen en daar was de algemene verontwaardiging weer in de brand gezet om een doelgroep aan te vallen. Ik gunde ze wel een kort afscheidsfeestje.

Volgens Engelse ouderen boven de 70 worden zij nu gediscrimineerd. Maar ze worden juist beschermd vinden anderen. Dus het is mooi wéér van twee kanten uit te interpreteren. Zo ook bij die zogenaamde lallende twintigers en dertigers vooral op de terrassen op een nog wat frisse zondagmiddag in maart 2020. Maar wat moesten ze dan? Ze waren er al, hun eten was net besteld of ze namen nog een laatste grote bier. Een enkele lieflijke dame was nét aan haar verjaardagsparty begonnen. Nou, dan kun je als je zoals zij, toen ze om half vijf de hele bekendenkring bij elkaar had, nog tot zessen lekker kletsen, drinken , zingen en dansen. Iets na zessen volgen de cadeaus en kun je goed gevuld weer naar huis om daar plannen te maken.

Bv. om via het internet onderling spellen te gaan doen of alleen maar thuis te gaan bingewatchen, te lezen, te veel te drinken enzovoorts. Je mag even naar buiten om wat te wandelen in ruim groen of ook al wandelend de boodschappen doen in de halflege winkels voor de hulpbehoevenden in je omgeving. Genoeg te doen, als je maar op een idee komt. Want alleen maar voor die te grote rechthoekige buis blijven hangen met alleen maar varianten op al het wereldlijke coronavirusnieuws komt je op een bepaald moment toch zeker de keel uit. En dat is maar goed ook dat het de keel uitgaat, wat jou?

Ik ga er van uit dat velen zich opnieuw uitvinden en nieuwe tijdbestedingen vinden die ook leuk blijken te zijn zoals voornoemde mogelijkheden. Ik sluit af met het medelijden hebben met de cannabistypes die net te laat waren om voor drie weken verdovende middelen te kopen terwijl ze heel snel, voor hun doen dan, achter in de rij, om vijf voor zes nog hoopten dat ze die nodige stuff nog konden bemachtigen. Want die zullen zich wel vervelen als blijkt dat ze deze weken moeten doorkomen met niksdoen zonder erbij te kunnen suffen. Ja, dan duren die drie weken alleen liggend en lanterfantend errug lang. Scheelt wel geld mensen.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl