De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK – De kroon op het leven, maar dan anders!

We beginnen met vervelende berichtgeving, maar eindigen met een grap, zie in al het negatieve dezer dagen ook iets positiefs.. laten we het zo zeggen, zo her en der is er blauwe lucht en schijnt het zonnetje , en de regen tussendoor zorgt voor natte grond zodat de natuur ook zijn gang kan gaan, hoop doet leven!


Corrina Corrina, I love you so… dat speelt letterlijk de laatste tijd door mijn hoofd. Een liedje over een mooi lief meisje. En ik dronk graag af en toe een flesje heerlijke Corona, wat goed bij warm eten smaakt. En dat Coronabier komt oorspronkelijk uit Mexico.

Maar nu, Corona komt uit China en het is niet eens een Chinese naam. Net als bij de namen die men aan stromen geeft zorgt deze naam voor vervelende gevolgen bij de mensen die deze naam al lang gebruiken voor andere zaken als dranken en hotels. Het betekent ook wel kroon en dat is te veel eer voor het werk dat het virus verricht. Geen kroon op het werk toch?

Zouden wij het nu welbekende virus niet bij naam kunnen onthouden als het in het Chinees de wereld was komen overlopen? Bv. zo’n naam als Hei Waai Weg of zo. Dit virus Corona dus toch , hij waaide wel weg, maar naar alle hoeken van onze kleine wereld. Iedereen bang, vaak binnengesloten voor weken en veel afgelastingen van manifestaties en bedrijven in last die geen spullen meer uit robotmensenfabrieken uit China meer binnen krijgen.

Het is te hopen dat het virus in aantal besmettingen gaat afzwakken, dat er snel een remedie tegen komt en dat het een tijdje droger en warmer wordt. Dan is het eng of gereduceerd tot een korte koortsperiode die met medicijnen teniet kan worden gedaan. Hoop doet gelukkig leven.

We sluiten af met een grap van Fokke en Sukke om de malle reacties van onnadenkend publiek te illustreren in deze onzekere dagen:

Kom Fokke binnen met 2 plastic zakken met 40 WC-rollen vanuit de supermarkt. Zo, we kunnen vooruit, zegt Fokke. Waarop Sukke meldt: Je had beter wat eten kunnen kopen, dan valt er tenminste nog wat te poepen.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl