do. apr 9th, 2020

De Muziek Experts

want er zijn geen betere!

CULTUUR – De Boekenweek is in het virus gevallen

2 min read

We kunnen er deze week helaas ook niet omheen… het Corona virus, hoewel we de nadruk op leuke en mooie muziek willen houden in dit programma. Ook de boekenweek is in het water gelopen, Piet en Ik zouden naar één van de laatste Wereld Draait Door gaan op 23 maart, helaas Mathijs gaat zijn laatste dagen vieren ZONDER publiek, we zouden de dag erop naar Floor Jansen gaan, helaas ook dat is afgelast, en we hadden nog wat dingen gepland staan maar ook dat is afgelast. Het enige dat zeker niet afgelast zal worden is dit radio programma, virus of niet, WIJ GAAN DOOR!


Na welgeteld één toespraak als onderdeel van haar toernee voor een week van Boekenpromotie in ons Nederland kon Annejet van der Zijl gewoon weer naar huis en daar thuis blijven. Net als velen of allen om de ziekteuitbraak van een nog ongetemd virus te weerstaan. Er is wel veel aandacht voor opmerkingen van de medemensen in de media. Want niet alleen de artiesten mogen thuisblijven, maar ook het merendeel van de consumenten. Zo tiert het reactievirus van velen tierig rond via Twitter en andere teutkanalen om Okzan Akyol te tackelen. Hulde aan de criticus. Een virtuele kus voor hem.

LEES OOK:  CULTUUR - Eerst de verkiezingen, dan de echte lente

Zo viel de andere schrijver die een boekje mocht schrijven voor deze Boekenweek erg veel niet malse kritiek ten deel. We hebben het hier over Okzan Akyol, een al lang begonnen relatief jonge schrijver uit Deventer. Hij schreef het schotschrift, eerder een boekenweekessay genoemd, Generaal Zonder Leger. Daarin durft hij de minder goed lopende zaken binnen het boekenwereldje te bespreken.

Zelfs in dit nogal democratische land menen andere boekenmensen te beweren dat dit boekje verboden zou moeten worden. Dat bewijst weer dat mensen nog niet de hoogintelligente wezens zijn die verder kunnen kijken dan hun eigen coconnetje. Zo wordt het nooit wat met de wereld, want via lezen word je bekender met al die die anderen die ook denken. Samen kan het dan ooit wat worden met een betere natuur, lucht en in vrede leven.

Als klap op de boekenweekpijl gaat zelfs het gratis tripje met het boekenweekgeschenk in de NS-treinen op de afsluitende zondag niet door vanwege de verboden ophoping van lijven in die NS-treinen. Bewaart allen uw boekje voor een zondag verderop in het jaar

Er zal ook wat minder leespapier verkocht zijn omdat mensen de drukke plekken mijden. Want het virus zal toch eens bedwongen zijn. Wij hopen wel dat uw boekenvirus of beter de boekenliefde prettig blijft doorwoekeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lokale weer uitgebreid

Copyright © All rights reserved. | in samenwerking met BasOnAir.nl en BasvanZetten.nl