De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK – Cultuurbarbarisme mag niet, maar gebeurt wel. En wat dan te doen?

Een tiental jaren terug maakte ik het programma The Eighter Party, een jongeren programma met name gericht op de nieuwste hits en uitgaan. Daarin draaide ik ook een deel “De Cultuur Barbaar”, of “Culture Double B” ook wel genoemd, hier was het de bedoeling om bijvoorbeeld Schlagermuziek te draaien met opvolgend een keiharde rocker.. dat slaat natuurlijk niet op elkaar aan, das Logisch! Maar Cultuur Barbariisme kan je ook een andere lijn op trekken, en daar gaat piet het nu over hebben, want..


Ja, u heeft toch zeker wel in het korte verleden minstens een foto gezien van het vernietigen van beelden uit de 7e eeuw voor Christus in Mosul, Noord-Irak door mensen die een geloof hebben van een man die pas in de 7e eeuw na Christus opstond. Het krankzinnige is dat ze melden in hun persbericht dat Allah ze de opdracht heeft gegeven. Dan lijkt het dat die Allah of god aan hun zijde staat. Deze groep mensen met dit extreme geloof vindt ook dat er geen portretten mogen gemaakt worden van mensen, maar ze filmen en fotograferen dat het een onlieve lust is. Na deze actualiteit even terug naar andere cultuurbarbarij. Ook in Mali trouwens ging men om dezelfde religieuze redenen te keer tegen eigen culturele gebouwen en kunstwerken.

In Nederland gaat het meer om minder subsidie en educatie. Voedt de mens en vooral den jongen mensch op met meer cultuur. Dan ontstaat er meer begrip, ook voor andere denkwijzen. Ook wordt door enkelen gevaarlijk gevonden dat in Nederland hoog opgeleiden zich steeds meer aan entertainment overgeven.

Maar ook in ons land zit het gebrek aan tolerantie tegenover andersdenkenden diep. Een affiche met twee mannen die elkaar zoenen werd gewraakt door christelijke groeperingen en beklad. En zeer onlangs is een uitstekend poppetje op een trap boven op een gebouw bekritiseerd, want het kan aanzetten tot springgedachten bij door suïcideneigingen verteerde personen. Je kunt er over praten, maar alsjeblieft niet verder gaan. Een samenleving moet zaken van allerlei groepen tolereren. Geen geweld an sich, maar vele mensen vinden beeld en tekst ook geweld. Dat gedoe met te veel karren met Joodse voorstellingen bij het carnaval in het Belgische Aalst bv. Ik vond dat zelf ook te ver gaan, maar ga in gesprek.

Ben nu ik hierover nadenk eigenlijk zomaar meteen bij al die figuren die auto’s in de fik steken in de nacht. In de nacht? Ja, dan zie je het vuur ervan beter, dat is kicken. Of zouden deze lafaards het type auto of het gehele autowezen afkeuren in hun geloof. Of zijn ze gewoon jaloers omdat zij zelf geen auto kunnen bezitten en berijden? God zal het wel weten, maar wij nog niet

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl